Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny knusende rapport om Nav - pensjonistene rammes hardest

Riksrevisjonen nekter å godkjenne Nav-regnskapet andre året på rad.

ADVARENDE PEKEFINGER: Riksrevisor Jørgen Kosmo legger fram Riksrevisjonen sin rapport om kontroll med selvangivelse. Foto: Torbjørn Grønning /Dagbladet
ADVARENDE PEKEFINGER: Riksrevisor Jørgen Kosmo legger fram Riksrevisjonen sin rapport om kontroll med selvangivelse. Foto: Torbjørn Grønning /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Nav gjør så mange grove feil at det går ut over levekårene til pensjonistene.

Liten bedring Riksrevisjonen konstaterer at på tross av omfattende kritikk mot Nav i 2008, var det liten bedring å spore i fjor, til tross for at det ble innført nye datasystemer. Nav har fortsatt ikke gode nok systemer og grunnlag for å beregne riktige ytelser til pensjonister og andre mottakere og har for svak internkontroll til å oppdage feilene. Det er blant konklusjonene i revisjonsrapporten for 2009.

Pensjonistene rammes «Revisjonen viser at det har oppstått feil i mange pensjonssaker, og spekteret av type feil er stort ... Feilene kan ha store konsekvenser for de berørte pensjonistenes levekår, og svekker pensjonistenes tillit til etaten», skriver Riksrevisjonen i rapporten.

800 feilutbetalinger Helt konkret er det funnet rundt 800 mottakere som har fått feil utbetaling - enten for mye eller for lite. Riksrevisjonen påpeker imidlertid at det ville blitt oppdaget enda flere tilfeller ved mer utstrakt kontroll. Pensjonsområdet alene omfatter over én million pensjonister.

«Svakhetene i internkontrollen i ytelsesforvaltningen og på pensjonsområdet innebærer også brudd på regelverk, normer og standarder».

Dagbladet.no kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!