Ny knute på telelinjene

Samtidig som en tilsynelatende opplagt og uanfektet Jan-Åke Kark plantet et furutre på Telenor-tomta på Fornebu, brygget det opp til ny svenskestorm rundt Tormod Hermansen over kjølen i går. Selv var styreformann Kark i virkeligheten sjokkert over Hermansens «bakvaskelsesbrev» til sine egne medarbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenskebølgene topper seg atter en gang rundt Hermansen, etter at han ifølge Dagens Næringsliv i et brev til sine 250 ledere har angrepet ukjente krefter som har motarbeidet fusjonen med bakvaskelser.

Demotivasjon

Den omstridte konsernsjefen mener motarbeidingen har ført til at den nye telegiganten nå sliter med demotiverte ansatte. Brevet ble også offentliggjort i Telenors internavis Åpen Linje. Dette skjer en knapp uke etter at Hermansen i et foredrag i Polyteknisk Forening blant annet uttalte at svenskene har vanskelig for å akseptere at et svenskregistrert selskap skal ledes av en norsk konsernsjef.

Opprørte svensker

En forfrosset styreformann Jan-Åke Kark hadde i går følgende kommentar til Tormod Hermansens «siste utspill», som han selv kalte det:

- Jeg kjenner meg ikke igjen i Tormods beskrivelser av systematisk bakvaskelse og demotiverte ledere. Selv har jeg vært her i Norge i to dager, og jeg har blitt møtt med entusiasme og forsoning, sa Kark diplomatisk, men la til at han ville snakke med konsernsjefen om dette førstkommende torsdag. Men etter det Dagbladet kjenner til, var den godt betalte styreformannen både bestyrtet og forbannet på Hermansen noen timer tidligere.

Glødende linjer

Etter å ha fått vite om Tormod Hermansens brev, ringte Kark sporenstreks til svenske kolleger, som alle lurte på «hva i all verden Hermansen driver med». Opplysningene om telesjefens brev skal ha ført til sterke svenske reaksjoner og glødende telefonlinjer. På Fornebu forsikret Kark likevel at forholdet mellom ham og Hermansen var utmerket, som det alltid har vært.