<strong> Taper igjen:</strong>  Nesten hele Jens Ulltveit-Moes gevinst i REC Silicon er borte.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Taper igjen: Nesten hele Jens Ulltveit-Moes gevinst i REC Silicon er borte. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ny kollaps i REC - gigantgevinst smelter bort

Jens Ulltveit-Moe har tapt 850 millioner kroner på dramatisk kursfall i REC Silicon. Gigantgevinsten på over 1,1 milliard har dermed snart rent ut i sanden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Vinteren for ett år siden var ikke lys for Jens Ulltveit-Moe. Et formidabelt kursfall i REC Silicon hadde sendt hovedaksjonærens REC-regnskap i minus. Dundrende minus. Ulltveit-Moe satt med et tap på rundt 800 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Berg-og-dalbanen skulle fortsette med voldsom kursoppgang, og Ulltveit-Moe hadde plutselig nesten dobbelt så mye i gevinst som han en gang hadde i tap.

Nå har imidlertid REC-aksjene kollapset på nytt. Mye av gevinstene har rent ut i sanden etter et verdifall på 850 million er kroner på bare én måned, skriver Finansavisen.

Aksjekursen på REC Silicon var på topp helt oppe i 5 kroner på Oslo Børs. Da hadde aksjekursen steget 4 kroner eller 400 prosent bare i løpet av et år.

Ulltveit-Moe er største eier i REC Silicon med 20 prosent av aksjene. Midt i mars satt han med REC-verdier for 2,25 milliarder kroner.

I går ble aksjen handlet til 3,12 kroner på Oslo Børs. Ulltveit-Moe aksjer var ifølge Finansavisen ikke verdt mer enn 1,4 milliard kroner.

Gevinsten som for en måned siden talte hele 1,125 milliarder er nå nede i bare 275 millioner. Jens Ulltveit-Moes REC-eventyr har igjen ekspressfart mot minus.

Flere nyheter Stygg uke for de rikeste på Oslo Børs Spår REC i 2,5 kroner Hvorfor faller REC og Norwegian?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer