Ny Kongo-rettssak kan ødelegge for Moland og French

Hjelpemannen John Mutchalwa frykter for livet om Moland og French blir flyttet til hovedstaden.

UTSATT IGJEN: Overflyttingen av Joshua French (t.v) og Tjostolv Moland er utsatt igjen. Nå er det en ny rettsak pågang i Kisangani. Denne gangen har enkens advokat Alauwa dratt en av hovedmennene bak erstatningsavtalen for retten. Enkens advokat, François Alauwa har nære relasjoner til guvernøren i Kisangani, og begge føler at de har kommet svært lite gunstig ut av avtalen. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet og Claude Nzunzu/Dagbladet.
UTSATT IGJEN: Overflyttingen av Joshua French (t.v) og Tjostolv Moland er utsatt igjen. Nå er det en ny rettsak pågang i Kisangani. Denne gangen har enkens advokat Alauwa dratt en av hovedmennene bak erstatningsavtalen for retten. Enkens advokat, François Alauwa har nære relasjoner til guvernøren i Kisangani, og begge føler at de har kommet svært lite gunstig ut av avtalen. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet og Claude Nzunzu/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/KISANGANI (Dagbladet): Helt siden Tjostolv Moland og Joshua French ble arrestert i mai 2009 har John Mutchalwa (38) vært involvert i saken deres. Han har jobbet for UD, for Rune Edvartsen og for Moland og French selv.

Det var Mutchalwa som la til rette for  forhandlingene mellom enken, Bibishe Olendjeke, og de to nordmennene.

I september kom de fram til en avtale som gjør at de andre aktørene i saken bare står igjen med smuler i forhold til pengebeløpene de tidligere var forespeilet.

- Jeg føler meg ikke trygg, jeg frykter for mitt eget liv og nå vurderer jeg å rømme fra hjembyen før noe alvorlig skjer, sier Mutchalwa til Dagbladet.

Vil stanse overføringen Avtalen sikrer familien til avdøde Abedi Kasongo to hus i Kisangani. Militærretten dømte Moland og French til å betale rundt 27 millioner kroner til alle ofrene, men i løpet av forhandlinene ble beløpet redusert til rundt 800 000 kroner.

Nå er Mutchalwa selv dratt for retten av enkens advokat, François Alauwa. Advokaten er den drivende kraften i forsøkene på å stanse overføringen av nordmennene og han har lenge vært rasende på avtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer