NY KORRUPSJONSDOM:   Israels tidligere statsminister Ehud Olmert, her i blå skjorte i retten i Tel Aviv i mai 2014, ble i dag dømt til åtte måneders fengsel i en ny korrupsjonssjokk. Han har anket dommen på åtte måneders fengsel. Foto:Finbarr O'Reilly, AP/NTB Scanpix.
NY KORRUPSJONSDOM: Israels tidligere statsminister Ehud Olmert, her i blå skjorte i retten i Tel Aviv i mai 2014, ble i dag dømt til åtte måneders fengsel i en ny korrupsjonssjokk. Han har anket dommen på åtte måneders fengsel. Foto:Finbarr O'Reilly, AP/NTB Scanpix.Vis mer

Ny korrupsjonsdom mot Israels tidligere statsminister

- En heksejakt, sier Ehud Olmert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere israelske statsministeren Ehud Olmert ble mandag dømt til åtte måneders fengsel for korrupsjon.

69-åringen ble kjent skyldig for korrupsjon i mars for hendelser som fant sted under hans tid som industriminister tidlig på 2000-tallet. Olmert har hele tiden hevdet at han er uskyldig. Han kaller anklagene mot seg for en «heksejakt».

Olmerts forsvarere opplyste mandag at dommen vil bli anket, skriver AFP.

Veteranen har gjennom årene vært etterforsket i en rekke korrupsjonssaker.

Seks år
I fjor ble han dømt til seks års fengsel for bestikkelser. Det var første gang i Israels historie at en tidligere statsminister ble dømt for korrupsjon.

Også denne dommen er anket.

Olmert var den yngste personen i Knesset da han ble stemt inn i 1973. Han var statsminister fra 2006 til 2009, men korrupsjonsanklager bidro til at Olmert varslet sin avgang våren 2008.

(NTB).