Ny korrupsjonsskandale i Statoil

En tidligere oljemegler i Statoil er tiltalt for å ha mottatt nærmere 1,9 millioner kroner i smøring. Han skal ha mottatt pengene fra flere oljetrading-firmaer i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Mannen avviser innholdet i tiltalebeslutningen og erkjenner ikke straffeskyld. Dette har han fastholdt hele tiden, sier hans forsvarer, advokat Tor Arne Øvestad.

Ifølge tiltalen skal mannen ha mottatt pengene i tiden fra 1991 til 1997. Mannens virksomhet i samarbeid med de nederlandske selskapene skal ha påført Statoil tap for minst 4,7 millioner kroner og i tillegg ha skadet selskapets omdømme.

Mistanken mot mannen oppsto først etter en kontroll som ble foretatt av Statoils interne revisjon. Det viste seg da at Statoil skulle ha betalt for en større skipslast med bunkersolje som senere ikke kom fram til bestemmelsesstedet. En større gjennomgang avdekket at Statoil ved flere anledninger hadde kjøpt olje som skulle være av god kvalitet og senere solgt oljen som et mindreverdig produkt.

Etter det Aftenbladet forstår, mener Økokrim at mannen har fått sin del av gevinsten av disse transaksjonene fra de nederlandske selskapene. I alt fire personer i de nederlandske selskapene som har handlet med den tidligere megleren, risikerer straffeforfølgelse i Nederland.

(Stavanger Aftenblad)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer