Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny KrF-topp politianmeldt

Rogaland politidistrikt bekrefter at en lokalpolitiker tilknyttet KrF er anmeldt, og etterforskes for legemsfornærmelse eller seksuell handling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser politimesteren i Rogaland i en pressemelding sent tirsdag kveld. Hendelsen ligger tilbake i tid, og gjelder legemsfornærmelse og/eller seksuell handling, heter det i pressemeldingen.

Både kvinnen som har anmeldt forholdet og anmeldte er bosatt innenfor politidistriktet, opplyser politiet.

To år siden

Ifølge politiet vil saken trolig være ferdig etterforsket i løpet av få dager. Ut over denne informasjonen er politiet svært sparsomme med opplysninger.

Ifølge TV 2 skal den anmeldte være medlem av fylkesstyret i Rogaland KrF, og hendelsen som anmeldelsen omfatter skal ha funnet sted for to år siden.

Kvinnen som har meldt KrF-medlemmet til politiet, skal ikke selv ha noen tilknytning til partiet.

Ingen kommentar

Fylkesleder i Rogaland KrF, Kari Austerheim Silde, kjenner ikke til at det skal være noen ny sexsak i emning i fylkespartiet.

Hun kjenner ikke bakgrunnen for påstanden i TV 2 om at et medlem av partiets fylkesstyre skal være anmeldt for seksuell trakassering.

- Jeg kjenner ikke saken og har ingen kommentarer. Jeg kan ikke forholde meg til påstander i TV 2, sier Austerheim Silde til NTB. Hun er så langt ikke blitt kontaktet av politiet om noen ny sexsak i Rogaland KrF.

Tidligere i sommer ble tidligere fylkesordførerkandidat for KrF i Rogaland, Jan Birger Medhaug, anmeldt for voldtekt mot en tidligere kjæreste. Saken ble henlagt, men begge parter anket henleggelsen. Politiet skal derfor se på saken på nytt.

(NTB)