Ny krise-måling: Venstre ser 1-tallet

Vårt Lands februar-måling gir Senterpartiet en oppslutning på 16 prosent. Venstre ser 1-tallet.

Oslo  20190209.
Partileder Trine Skei Grande taler til landsstyremøtet i Venstre på Scandic Helsfyr i Oslo lørdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20190209. Partileder Trine Skei Grande taler til landsstyremøtet i Venstre på Scandic Helsfyr i Oslo lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norstats februargallup for Vårt Land gir Senterpartiet 16 prosent (se alle partienes oppslutning nederst i saken). Det er det høyeste nivået til Trygve Slagsvold Vedums parti siden EU-striden og valgresultaet på 16,7 i 1993.

– Å få 16 prosent i en gallup, var noe vi for kort tid siden bare kunne drømme om, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Vårt Land.

V utfor stupet

For Venstre forsterkes krisen og partiet får en oppslutning på 1,8 prosent. På gjennomsnittet av februarmålingene - før Vårt Lands krisemåling - hadde partiet et gjennomsnitt på 2,6 prosent. Resultatet vil gi én stortingsrepresentant, Trine Skei Grande fra Oslo.

Grande ble intervjuet av Dagbladet tidligere i dag i forbindelse med katastrofal oppslutning om hennes lederskap blant Venstres egne velgere. Da sa hun følgende om den svake oppslutningen i februar.

- Dette er tall vi ikke er fornøyd med. Vi må brette opp ermene og jobbe for at flere ser at Venstre får gjennomslag for en politikk hvor vi satser på skolen, tar vare på naturen og legger til rette for flere arbeidsplasser, sier Grande til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer