Oslo  20190209.
Partileder Trine Skei Grande taler til landsstyremøtet i Venstre på Scandic Helsfyr i Oslo lørdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20190209. Partileder Trine Skei Grande taler til landsstyremøtet i Venstre på Scandic Helsfyr i Oslo lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Ny krise-måling: Venstre ser 1-tallet

Vårt Lands februar-måling gir Senterpartiet en oppslutning på 16 prosent. Venstre ser 1-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norstats februargallup for Vårt Land gir Senterpartiet 16 prosent (se alle partienes oppslutning nederst i saken). Det er det høyeste nivået til Trygve Slagsvold Vedums parti siden EU-striden og valgresultaet på 16,7 i 1993.

– Å få 16 prosent i en gallup, var noe vi for kort tid siden bare kunne drømme om, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Vårt Land.

Dagbladets partibarometer er utført av Ipsos mmi

V utfor stupet

For Venstre forsterkes krisen og partiet får en oppslutning på 1,8 prosent. På gjennomsnittet av februarmålingene - før Vårt Lands krisemåling - hadde partiet et gjennomsnitt på 2,6 prosent. Resultatet vil gi én stortingsrepresentant, Trine Skei Grande fra Oslo.

Grande ble intervjuet av Dagbladet tidligere i dag i forbindelse med katastrofal oppslutning om hennes lederskap blant Venstres egne velgere. Da sa hun følgende om den svake oppslutningen i februar.

- Dette er tall vi ikke er fornøyd med. Vi må brette opp ermene og jobbe for at flere ser at Venstre får gjennomslag for en politikk hvor vi satser på skolen, tar vare på naturen og legger til rette for flere arbeidsplasser, sier Grande til Dagbladet.

Sp større enn Frp

Målingen fører også Senterpartiet forbi Fremskrittspartiet. Sp er nå landets tredje største parti. Sp ligger også foran Frp på Dagbladets februar-måling.

- Dette er selvsagt et nivå som er altfor dårlig for oss, sa parlamentarisk leder Hans Andreas Limi (Frp) til Dagbladet om målingen.

- Vi har dessverre hatt en del saker i det siste som har handlet om alt mulig annet enn politikk og noe av forklaringen på den svake målingen kan nok ligge der. Jeg håper at vi nå kan legge dette bak oss, fokusere på politikk igjen og begynne å gjennomføre de gjennomslagene Frp fikk i den nye regjeringsplattformen, legger han til.

Her er Vårt Lands februar-måling: Ap: 26,9. H: 22,4. Sp: 16. Frp: 12,5. SV: 6,6. Rødt: 6,2. MDG: 3. KrF: 3,2. V: 1,8.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer