Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny krisemåling for Cameron

Etter hacking-skandalen.

KLØR SEG I HODET: Det har ikke vært gode uker for David Cameron etter at News of the World-skandalen ble avslørt. Foto: AFP/CHRISTOPHER FURLONG/Scanpix
KLØR SEG I HODET: Det har ikke vært gode uker for David Cameron etter at News of the World-skandalen ble avslørt. Foto: AFP/CHRISTOPHER FURLONG/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den siste målingen til Reuters/Ipsos MORI er 53 prosent av de spurte misfornøyd, mens 38 prosent mener Cameron gjør en god jobb.

Nesten to tredeler av de spurte (63 prosent) er misfornøyd med regjeringen som helhet, noe som er det laveste nivået siden regjeringen tiltrådte i mai i fjor.

Det er først og fremst skandalen rundt Rupert Murdochs mediekonsern News International og telefonhackingen til News of the World som har rystet britenes tillit til myndighetene, politiet og pressen.

Cameron selv er i hardt vær fordi han ansatte den tidligere News of the World-redaktøren Andy Coulson som pressetalsmann.

Halvparten av de spurte (52 prosent) mener Cameron har håndtert skandalen dårlig, mens vel en tredel (36 prosent) synes han har opptrådt riktig.

Nesten halvparten av de spurte mener Labour-lederen Ed Milliband, som har vært sterkt kritisk til skandalen, har håndtert saken bedre.

Målingen viser også at de konservative i dag ville fått stemmene til 32 prosent av britene - en nedgang på 5 prosentpoeng i forhold til juli, mens 39 prosent ville stemt for Labour og 11 prosent for liberaldemokratene.

(NTB)

TRØBBEL: James Murdoch i BSkyB,  Rupert Murdoch i Rebekah Brooks. Foto: Reuters/Scanpix
TRØBBEL: James Murdoch i BSkyB, Rupert Murdoch i Rebekah Brooks. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer