VIL BRETTE OPP ARMENE:  - Det gir oss en utfordring, men jeg er ganske trygg på at våre tillits- og folkevalgte kommer til å brette opp ermene for å snu denne trenden, sier Frp-nestleder Per Sandberg til NRK. Foto: Scanpix
VIL BRETTE OPP ARMENE: - Det gir oss en utfordring, men jeg er ganske trygg på at våre tillits- og folkevalgte kommer til å brette opp ermene for å snu denne trenden, sier Frp-nestleder Per Sandberg til NRK. Foto: ScanpixVis mer

Ny krisemåling for Frp

Blir dette valgresultatet vil Frp gjøre sitt dårligste kommunevalg på 24 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en kommunevalgmåling Norstat har gjort for NRK i mars, får Frp en oppslutning på 8,8 prosent. Blir dette valgresultatet vil Frp gjøre sitt dårligste kommunevalg på 24 år.

Nestleder Per Sandberg (Frp) har bare ett råd for å gjøre det bedre i valget enn på meningsmålingene - brette opp ermene og få ut budskapet.

- Det gir oss en utfordring, men jeg er ganske trygg på at våre tillits- og folkevalgte kommer til å brette opp ermene for å snu denne trenden, sier Frp-nestleder Per Sandberg til NRK.

Nedgangen fra februar er imidlertid bare på et halvt prosentpoeng, som er godt innenfor feilmarginen.

Arbeiderpartiet er den største taperen i forhold til forrige måling. Partiet har støtte fra 35,7 prosent av de spurte, 4 prosentpoeng lavere enn i februar.

Partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet er likevel fornøyd med målingen.

- Vi ligger an til å gjøre et bedre kommunevalg enn sist, og det siste kommunevalget var et godt valg for oss, sier Støre.

SV får 3 prosent, mens Senterpartiet rykker opp 2,5 prosentpoeng til 8,1 prosent. Venstre får 5,3, en framgang på 1,6, mens KrF får 4,4, tilbake 0,5.

Høyre får 26,9 prosent, ned 0,2 prosentpoeng.

(NTB)