Ny krisemåling for regjeringen

Høyre nede på 21,4 prosent.

DYSTER LESNING: Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen vinner ikke gehør i folket for sitt forsalg til statsbudsjett. Nå rømmer velgerne. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
DYSTER LESNING: Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen vinner ikke gehør i folket for sitt forsalg til statsbudsjett. Nå rømmer velgerne. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyre er nå nede på 21,4 prosent i VGs siste meningsmåling. Den blå blokken er også langt unna å ha flertall på Stortinget på denne målingen, de ville tapt 17 stortingsmandater, det samme som Ap vinner.

Arbeiderpartiet er Stortingets soleklart største parti på målingen, og får hele 39,2 prosents oppslutning blant velgerne. Frp må nøye seg med 14,1 prosent.

Og mens regjeringems to støttepartier Venstre og KrF karrer seg opp på henholdsvis 4,8 og 5 prosent, vinner de to rødgrønne partiene Senterpartiet og SV gehør hos henholdsvis 4,7 og 4,5 prosent av velgerne. Stortingets nyskudd, Miljøparitet De Grønne, stikker av med 3,3 prosent av velgerne, mens Rødt på denne målingen får en oppslutning på 1,6 prosent.

- Dette er for dårlig, og viser at vi må jobbe hardere med å få fram de positive sakene fra statsbudsjettet. 99 prosent av budsjettet er jo saker som ikke er omstridte, sier Høyres parlamentiariske leder Trond Helleland til VG.

Krisemålingen VG presenterer i dag, kommer fire dager etter at regjeringspartiene kunne lese enn tilsvarende dyster måling i Dagbladet. Da lå Høyre på 25,9 prosent og Frp på rekordlave 12,2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer