Ny krisemåling for regjeringen

Høyre nede på 21,4 prosent.

DYSTER LESNING: Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen vinner ikke gehør i folket for sitt forsalg til statsbudsjett. Nå rømmer velgerne. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
DYSTER LESNING: Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen vinner ikke gehør i folket for sitt forsalg til statsbudsjett. Nå rømmer velgerne. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre er nå nede på 21,4 prosent i VGs siste meningsmåling. Den blå blokken er også langt unna å ha flertall på Stortinget på denne målingen, de ville tapt 17 stortingsmandater, det samme som Ap vinner.

Arbeiderpartiet er Stortingets soleklart største parti på målingen, og får hele 39,2 prosents oppslutning blant velgerne. Frp må nøye seg med 14,1 prosent.

Og mens regjeringems to støttepartier Venstre og KrF karrer seg opp på henholdsvis 4,8 og 5 prosent, vinner de to rødgrønne partiene Senterpartiet og SV gehør hos henholdsvis 4,7 og 4,5 prosent av velgerne. Stortingets nyskudd, Miljøparitet De Grønne, stikker av med 3,3 prosent av velgerne, mens Rødt på denne målingen får en oppslutning på 1,6 prosent.

- Dette er for dårlig, og viser at vi må jobbe hardere med å få fram de positive sakene fra statsbudsjettet. 99 prosent av budsjettet er jo saker som ikke er omstridte, sier Høyres parlamentiariske leder Trond Helleland til VG.

Krisemålingen VG presenterer i dag, kommer fire dager etter at regjeringspartiene kunne lese enn tilsvarende dyster måling i Dagbladet. Da lå Høyre på 25,9 prosent og Frp på rekordlave 12,2.

Og tallene levnet liten tvil om hva som har drevet velgerne over i den rødgrønne folden. Velgernes feller i Dagblad-målingen en nådeløs dom over budsjettet. På spørsmålet: «Synes du at statsbudsjettet regjeringen nylig har fremlagt fører Norge i iktig eller gal retning», svarer 46 prosent at de synes det går i feil retning. Bare 22 prosent liker retningen Siv og Erna tar landet.

Les også: Frp i 2013: Kritisk til skattekutt til de rikeste. Frp i 2014: Gir størst skattekutt til de rikeste

- Opphetet om enkeltsaker Finansminister og Frp-leder Siv Jensen er uenig i kritikken som har kommet mot budsjettet. Hun gir opposisjonen mesteparten av skylda.

- At det nå er usikkerhet blant velgerne forstår jeg godt. Det har vært en opphetet diskusjon om enkeltsaker i budsjettet, sa hun til Dagbladet tidligere denne uka. 

- At opposisjonen er kritisk, var vel som forventet. Men dette er tilbakemeldingen fra velgerne.

- Men jeg ser av tallene dine at en stor andel velgere ikke har gjort seg opp en mening om budsjettet ennå. Det er oppløftende. De ser nå at det er en del støy og spill fra opposisjonen.