<strong>NY NEDTUR:</strong> Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre ligger an til å få lavere oppslutning enn Høyre på NRKs siste partibarometer. Det har ikke skjedd siden 1924. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NY NEDTUR: Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre ligger an til å få lavere oppslutning enn Høyre på NRKs siste partibarometer. Det har ikke skjedd siden 1924. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ny krisemåling for Støre. Høyre større enn Arbeiderpartiet

Fortsetter å falle som en stein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge en rykende fersk måling presentert av NRK, kan Høyre bli større enn Arbeiderpartiet i høstens valg.

På kanalens siste partibarometer ligger Høyre an til 25,7 prosent, mens Arbeiderpartiet faller ytterligere 4.6 prosent til 24,4.

Statsminister Erna Solberg er overrasket over utviklingen.

- At vi er størst, har vel ikke skjedd siden våren før valget i 2013. Det er veldig hyggelig, men det er fortsatt valg 11. september, sier hun til NRK.

Dersom Høyre skulle vise seg å bli større enn Arbeiderpartiet, vil det være historisk. Det har de ikke vært siden 1924.

Solberg sier at hun ikke hadde trodd det da valgkampen startet.

- Nei, det skal jeg være ærlig og si at jeg ikke trodde. Og jeg er ikke sikker på at det vil være resultatet 11. september. Men dette viser at folk har fått med seg hva regjeringen har gjort, svarer Solberg.

Dagbladet oppdaterer saken

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer