Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny kur mot diabetes

Transplantasjon i stedet for insulinsprøyter kan bli framtida for diabetikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskere presenterte nylig en ny behandlingsmetode for diabetikere på en kongress i USA. Behandlingen går ut på å tilføre kroppen friske insulinproduserende celler.

Forskeren James Shapiro har prøvd den nye behandlingsmetoden på åtte hardt angrepne diabetikere. Pasientene hadde så alvorlig diabetes at de måtte gi seg selv opptil 15 daglige insulinsprøyter.

- Disse pasientene fikk ofte blackouts, de falt av hester, hadde problemer med bilkjøring og brant seg når de laget mat, sier Shapiro, ifølge avisa Politiken.

En transplantasjon av celler til kroppens såkalte Langerhanske øyer gjorde at forsøkspersonene hadde det bra i elleve måneder etter behandlingen, ifølge Shapiro.

Behandlingen skal gjøre insulinsprøytene overflødige og gi diabetikerne mulighet til å droppe den strenge dietten.

Den danske diabetesforskeren Oluf Borbye Pedersen ved Steno Diabetes Center sier den nye teknikken er spennende.

Borbye Pedersen vil likevel oppfordre diabetikere til å ha is i magen en stund til.

- Det vil ennå gå en stund før det kan avgjøres om transplantasjon av celler er framtida for pasienter med insulinkrevende diabetes, sier Borbye Pedersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling