- Ny kurs i SV

- Vi må ha en slutt på at SV-medlemmer fremmer mistillitsforslag i mediene, men ikke i landsstyret, sier Kristin Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter et ekstraordinært landsstyremøte i SV i dag, holdt finansminister Kristin Halvorsen pressekonferanse. Her kom det fram at SV har bestemt seg for å fortsette i regjering.

SV-lederen sa hun hadde fått massiv støtte i landsstyret, og at det ikke er noen uenighet i SV etter at regjeringen bestemte seg for å sende 150 spesialsoldater til Afghanistans hovedstad Kabul.

- Enkeltmedlemmer i partiet som dramatiserer situasjonen, har fått lov til å tegne et bilde av hele SV i mediene. Men flertallet i SV er enige, sa Halvorsen.Vendepunkt Hun ba om at 16. februar skulle bli et vendepunkt for hvordan SV skal fremstå i regjeringen, og hun bemerket at SV hadde oppnådd langt mer i regjering enn hva partiets 8,8 prosents oppslutning skulle tilsi. 

Halvorsen sa at ingen hadde fremmet noe mistillitsforslag på landsstyremøtet, men at landsstyret hadde kommet med en enstemmig uttalelse om Afghanistan. Hun vil nå ha en slutt på diskusjonen om partiet bør trekke seg fra regjering.

- Velgerne har stemt på oss. Vi skal ikke ha en arbeidsstil der vi daglig må vurdere om vi skal sitte i regjering eller ikke. Den diskusjonen skal vi ta i 2009, da vet vi hva vi har oppnådd, sa Halvorsen.

Ikke til sør

Kristin Halvorsen har tidligere vært klar på soldatene som nå skal sendes til Afghanistan, ikke skal operere i de sørlige delene av landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer