Ny Kværner-sjef ennå ikke klar

Kværner-styret avsluttet sitt to dager lange styremøte i ettermiddag uten å ha ansatt ny konsernsjef etter Erik Tønseth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er styreformann Christian Bjelland og viseformann Svein Erik Amundsen, representant for hovedaksjonær rederiet Bergesen, som er delegert oppgaven med å få den nye topplederen på plass.

Ny konsernsjef kan bli ansatt uten at det holdes nytt styremøte, vel og merke hvis det blir en nordmann. Med en utenlandsk konsernsjef på blokka, mot de ansattes ønske, vil de tillitsvalgte kreve avholdt styremøte før ansettelse.

Almskog

Styremedlemmene ville heller ikke etter styremøtet i dag kommentere Kjell Almskogs kandidatur. Den 57 år gamle nestlederen i ABB-konsernet er den alle peker på som den aktuelle etterfølger, etter at Tønseth mandag ble bedt om å gå.

Ifølge flere medier har det oppstått problemer med hvorvidt ABB vil slippe Almskog over til en konkurrent uten videre, og omkring vilkårene for jobben som Kværner-direktør.

Ifølge hovedtillitsvalgt Rolf Utgård vil ansettelsen ta dager, kan hende uker, men ikke så mye som en måned.

- Det skal skje så fort som mulig, forhåpentligvis i løpet av noen dager, sier han. Ifølge Utgård er en slik overgangsperiode mellom to konsernsjefer ikke kritisk for bedriften, og han tror de andre i styret er av samme oppfatning.

Heller ikke ny finansdirektør er klar i Kværner. Ventelig vil den nye toppsjefen få et ord med i laget i den saken.

(NTB)