Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny kvinne og mann pågrepet etter koffertdrap

Fire siktet etter funn av død mann i 20-årene på Ammerud.

 GJEMT I KOFFERT:  Politiet ved stedet der en drept mann ble funnet i en koffert på Ammerud i Oslo fredag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
GJEMT I KOFFERT: Politiet ved stedet der en drept mann ble funnet i en koffert på Ammerud i Oslo fredag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere to personer, en mann og en kvinne, er pågrepet etter at en mann ble funnet død i en koffert på Ammerud i Oslo fredag.

Dermed er totalt fire personer siktet for drap eller medvirkning til drap - en kvinne og tre menn.

— Vi kan ikke utelukke ytterligere pågripelser i denne saken. Avhør pågår på politihuset fremdeles, sier Grete Lien Metlid til NTB fredag kveld.

Metlid leder seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Oslo-mann i 20-årene
Fredag morgen ble to menn i midten av 20-årene pågrepet og siktet for drap, etter at en person ble funnet død i en koffert ved en boligblokk på Ammerud i Oslo.

- Offeret er identifisert. Det er en ung mann fra Oslo i midten av 20-årene, opplyser Metlid til NTB.

Dødsårsak
Mannens pårørende er varslet. Avdøde sendes til obduksjon lørdag.

- Jeg ønsker ikke å si noe mer om dødsårsaken på det nåværende tidspunkt, sier Metlid.

De fire personene som nå er siktet for drap eller medvirkning til drap, er alle knyttet til Oslo. Ut over det, ønsker ikke politiet å kommentere om de siktede tilhører noe spesielt miljø eller kommentere deres relasjon ytterligere.

Tre av de fire siktede har fått oppnevnt forsvarere: Heidi Ysen, Unni Friis og Benedict de Vibe. Hvem som skal representere den fjerde siktede, var fredag kveld ikke klart.

Meldte fra om «underlig oppførsel»
Det var en kvinne som klokka 07.40 fredag morgen først meldte fra om en underlig person i området bak Ammerud skole og en boligblokk kjent som «bananblokka».

Da politipatruljen kom til stedet, fant de, foruten mannen som kvinnen hadde reagert på, også en annen mann samt den døde personen.

- Det var krevende for politiet å komme til stedet, sier Metlid uten å beskrive i detalj hva som hadde møtt tjenestemennene.

Hun ønsker ikke å utdype dette fredag kveld.

Metlid omtaler likevel ikke stedet der den døde ble funnet som et åsted, men som et funnsted

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart