Ny lastebilblokade i morgen

Blokkadegeneral Knut Enger varsler ny lastebilblokade i morgen. Fra klokka 06 vil en rekke veier være sperret i Oslo, Stavanger, Larvik og i Møre-området. Se hvilke veier du ikke bør kjøre i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blokadegeneral Knut Enger fortsetter kampen mot den høye dieselavgiften. Engers avskjedsgave til Bondevik-regjeringen er en ny blokade.

- Vi skulle ha vært i møte med finansminister Gudmund Restad i går, men det ble avlyst. Vi trodde regjeringa skulle sitte til nøkkelen var levert, sier blokadegeneral Knut Enger til Dagbladet :på nettet.

Hvilke veier kommer til å bli blokkert?

- Vi kommer til å stå ved Ryen-krysset, Strømsveien og Sjølyst. Men det kommer også til å være aksjoner i Stavanger, Larvik og Møre-området.

Arbeidsro

Dagens aksjon blir ikke langvarig - og kommer ifølge Enger til å være avblåst i god tid før Stoltenberg har tatt over nøkkelen til Statsminister-kontoret.

- Vi kommer til å holde på en stund, men vil holde veien delvis fri slik at utrykningskjøretøy kommer seg uproblematisk fram.

Dette blir mest sannsynlig den siste aksjonen før påske. Nå skal lastebilsjåførene gi den nye regjeringen arbeidsro.

- Arbeiderpartiet var med på å sette opp avgiften for næringen vår så jeg er ikke veldig positiv. Men vi kommer til å gi regjeringa tid til å se på dette. Det kommer nok ikke til å bli nye aksjoner før påske, sier Enger.

Dagens aksjon startet klokka 06.00.

thomas.kristensen@dagbladet.no