Ny legionella-mistanke i Stavanger

I ettermiddag kommer svarene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn ble i dag lagt inn på Stavanger universitetssjukehus (SUS) med mistanke om legionellasmitte. Resultater av prøvene vil bli klare i løpet av ettermiddagen, opplyser SUS på sine hjemmesider.

En 78 år gammel mann som i forrige uke ble innlagt på  med legionellasmitte, ble fredag utskrevet som ferdigbehandlet.

De to mennene som ble innlagt  i dag, er 28 og 77 år.

Det er tidligere opplyst at 78-åringen som fikk påvist legionella, var blitt smittet i Tasta svømme- og idrettshall.

Mye influensa

SUS opplyser at det for tiden er mange tilfeller av influensa og lungebetennelse i Stavanger-området. Dette er sykdommer som kan gi lignende symptomer som legionærsyken.

- Personer som er engstelige for om de kan ha blitt smittet, bør oppsøke sin fastlege eller legevakten, oppfordrer SUS.

Legionella er en bakteriesykdom som arter seg som en kraftig influensa eller lungebetennelse. Legionellabakterien trives i lunkent vann, og inkubasjonstiden kan være opptil tre uker.

Desinfisering og gransking

Beredskapssjef Torstein Nielsen i Stavanger kommune opplyser til NTB at kommunen nå har satt i verk en gjennomgang av samtlige offentlige dusjanlegg i kommunen. Til sammen er det tale om cirka 90 slike anlegg på skoler, barnehager og i andre offentlige bygg. Alle disse skal desinfiseres.

Det er også satt i verk en gransking av hva som var årsaken til at legionellabakterier fantes i Tasta svømme- og idrettshall, til tross for at dette anlegget skal ha blitt desinfisert i desember 2006. (NTB).