Ny lekkasje om Monica

NEW YORK (Dagbladet) Monica Lewinsky fortalte en kollega i Det hvite hus om sin kontakt med president Bill Clinton. Hun spilte av telefonbeskjeder fra Clinton for kollegaen. Det hvite hus fordømmer denne nye lekkasjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er nyhetsmagasinet Newsweek som skriver at Monica Lewinsky spilte av sine telefonbeskjeder fra president Bill Clinton for Ashley Raines og fortalte henne om sin kontakt med presidenten. Newsweek skriver ikke om Monica fortalte at hun hadde et seksuelt forhold til Clinton.

Talsmenn Joe Lockhart for Det hvite hus rykket straks ut og karakteriserte lekkasjen som en del av en «desinformasjons-kampanje» fra kontorene til spesialetterforsker Kenneth Starr.

Det er tidligere meldt at Monica har spilt av telefonbeskjeder fra Clinton for sin venninne Linda Tripp.

Kritikk av Starr

Det hvite hus fortsatte i helga sitt angrep på Starr. Monica Lewinskys advokat, William Ginsburg, sier at det er utilstrekkelig at Starr selv gransker påstandene om systematiske lekkasjer for å sverte president Clinton. Ginsburg krever at Justisdepartementet gransker Starrs kontor.

Advokat Ginsburg anklager også Kenneth Starr for å forsøke å presse Monica til å «si ting som vi ikke kan si» i form av påstander mot president Bill Clinton. Ginsburg sier at Starr har forsøkt å legge press på Monica ved å skremme familien hennes og ved å lekke ut informasjoner for å få henne til å tro at Starr har andre vitner og derfor ikke har så sterkt behov for Monicas samarbeid.

- Alt sammen er press som går ut på å få min klient til å gjøre mer enn hun kan og vil gjøre, sier advokat Ginsburg til avisa Washington Post.

William Ginsburg sier at Monica Lewinsky nå er en hjelpeløs brikke i dragkampen mellom spesialetterforsker Kenneth Starr og president Bill Clinton.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer