DREPT:  En politimann står utenfor boligen hvor politiet mener at Frank Gundersen ble drept. To menn er siktet i saken. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
DREPT: En politimann står utenfor boligen hvor politiet mener at Frank Gundersen ble drept. To menn er siktet i saken. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Ny leteaksjon etter savnet 31-åring fredag

Skal lete etter Frank Gundersen, som de mener er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet har bedt oss om å bistå i et nytt søk som skal starte i Skogbygda fredag klokka 9, sier Trond Åsheim som er vakthavende i Oslo og Akershus sivilforsvarsdistrikt til Romerikes Blad.

Frank André Gundersen ble sist sett mandag 5. eller tirsdag 6. mai. Han gikk da langs Sjølivegen i retning en Joker-butikk i Skogbygda i Nes.

Så langt er ikke 31-åringen funnet, men politiet mener han er drept. To menn på 27 og 29 år er siktet for drapet på nordlendingen som var på besøk da han forsvant.

Begge de siktede deltok ifølge Romerikes Blad i leteaksjonen. En av dem er i slekt med 31-åringen.

Fredagens leteaksjon vil foregå på frivillig basis, og Åsheim regner med at Sivilforsvaret kommer til å stille med mellom 20 og 30 personer. Han sier det er politiet som bestemmer hvor og hvordan det skal søkes.

- Det er tett skog i området, så jeg regner med at det blir å gå manngard, men vi vet ikke hva politiet eventuelt vet. Så vi vil ta imot instrukser fra dem, sier Åsheim.

Begge mennene er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. Begge nekter straffskyld. De ble pågrepet torsdag forrige uke og ble først siktet for besittelse av narkotika.

Begge er tidligere straffedømt for misbruk av metamfetamin, og yngstemann skulle 27. juni ha møtt i Øvre Romerike tingrett som tiltalt i en narkotikasak. Lørdag valgte politiet å utvide siktelsen til også å omfatte drap, fortalte politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt.

(NTB)