Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ny Lewinsky-skandale

Eksilcubanere raser etter at Clinton ramlet over Castro og trykte hånden hans. De sammenligner det med Monica-skandalen. - Det bare skjedde, unnskylder Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går møttes tilfeldigvis USA-sjefen og Cuba-sjefen under FN-toppmøtet i New York.

Møtet kom helt overraskende på Det hvite hus, som først nektet for at Clinton hadde trykket Castros hånd, og siden måtte innrømme at han faktisk gjorde det. Det var første gang en amerikansk president noensinne har snakket med den cubanske lederen.

Clinton selv innrømmer at det omstridte håndtrykket fant sted, men han bedyrer at han ble tatt på senga av Castro, og at møtet bare varte et par sekunder, skriver NTB.

Eksilcubanere er i harnisk. De kaller det en skandale på størrelse med Lewinsky.

- Det bare skjedde. Det var mange mennesker i rommet. Jeg snakket med dem, og da jeg snudde meg, så sto han der. Han var åpenbart kommet til og bare sto og ventet, sier Clinton.

Men den drevne handshakeren Bill Clinton er vant til at alle vil riste neve, og stakk fram lanken i ren refleks. Innen han summet seg hadde han hilst på Fidel Castro, som amerikanerne har boikottet og holdt i kulden i siden 50-tallet. Det var som om Clinton stakk handa inn i et vepsebol.

En ledende eksilcubaner i Miami reagerte med raseri og sa at møtet var tegn på den samme stupiditeten som førte Clinton inn i sin affære med Monica Lewinsky i Det hvite hus, skriver NTB.

CASTROS TRIUMF: Alle humret da Castro dekte for lyset som forteller om oppbrukt taletid. Han innkasserte en ny seier da han fikk Clinton til å ta ham i handa.