Ny «lommemannen-video» til Kripos

Mistenkelig mann filmet i svømmehall i Rogaland i helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ansatte i Saudahallen i Rogaland slo alarm da en mann i mørke klær og mørk caps gikk rundt i svømmehallen søndag ettermiddag. 

Mannen passet til beskrivelsen av «Lommemannen».

Til Kripos

- Personen var i svømmehallen i en time, og politiet ble ikke kontaktet før han forlot hallen, sier lensmann i Sauda, Bjørn Harding Karlsen, til Dagbladet.no

Mannen ble fanget inn av overvåkningskameraet, og filmen er nå sendt til Krispos.


- Filmen er ikke så detaljert, vi får se hva Kripos finner. Jeg vil ikke konkludere noe, sier lensmannen som selv har sett overvåkningsfilmen.

Politiet i Sauda har sjekket gjestebøkene på de ulike overnattingsstedene i Sauda, men det førte ikke til noe nærmere oppklaring.

De ansatte ved Svømmehallen er helt sikre på at mannen de så søndag ettermiddag ikke kommer fra Sauda, skriver Stavanger Aftenblad.

Lommemannen: Dette er politiets bilder av mannen fra et overvåkningskamera i en boligblokk. Nå har han muligens blitt fanget opp av et overvåkningskamera i Sauda. Foto: Politiet
Lommemannen: Dette er politiets bilder av mannen fra et overvåkningskamera i en boligblokk. Nå har han muligens blitt fanget opp av et overvåkningskamera i Sauda. Foto: Politiet Vis mer

Vært der før

I januar 2005 ble en mindreårig gutt utsatt for overgrep fra den «Lommemannen» i Saudahallen. Kripos dro da til Sauda for å samle spor. Etterforskningen av «Lommemannen» har nå blitt sentralisert til Follo politidistrikt.

Jorid Kile Berg, politiadvokat i Follo politidistrikt, bekrefter at de har vært i kontakt med lensmannen i Sauda, og at overvåkningsfilmen er kommet inn til etterforskerne.

- Vi kan ikke utelukke at han har vært der. Det er ikke uvanlig at han bruker de samme plassene, sier Jorid Kile Berg, politiadvokat i Follo politidistrikt som etterforsker saken.

- Men det er ikke så mye mer vi kan gjøre når han ikke har blitt identifisert. Vi lagrer filmen her hos oss, og den kan brukes som bevis senere når vi får en mistenkt, sier Kile Berg.

Hun oppfordrer alle som har tips i saken til å kontakte politiet. Politiet har også laget en infoside om «Lommemannen», her  kan du sjekke om du har sett «Lommemannen».

Etterlyst: Denne tegningen ble laget utifra overvåkningsfilmen og er sendt ut til alle politistasjoner.