Trosterud

Ny løslatelse: - Mistanken er svekket

For andre gang har politiet pågrepet og siktet noen for å ha skutt to unge menn på Trosterud. Begge gangene har de siktede blitt løslatt etter svekket mistanke.

ALVORLIG: Politiet rykket ut med store ressurser etter at to menn ble truffet av skudd på Trosterud i Oslo i august. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ALVORLIG: Politiet rykket ut med store ressurser etter at to menn ble truffet av skudd på Trosterud i Oslo i august. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen som torsdag ble pågrepet for to drapsforsøk på Trosterud i Oslo i slutten av august, er fredag kveld løslatt. Det melder NTB.

- Etter nøye vurderinger mener politiet at den ytterligere etterforskningen svekket mistanken, og da er det ikke grunnlag for videre pågripelse, skriver politiadvokat Hilde Strand i en SMS til Dagbladet fredag kveld.

- Konkrete opplysninger

Noen timer tidligere hadde politiet løslatt en mann som torsdag morgen ble pågrepet og siktet for å ha skutt to personer på Trosterud i Oslo i august. Da hadde politiets intense etterforskning pågått i tre uker.

- Politiet mottar opplysninger vi må forholde oss til. Vi fikk konkrete opplysninger som etter politiets vurdering ga grunnlag for pågripelse, opplyser Strand.

Hun legger til at selv om mistanken er svekket, er det for tidlig å konkluder i saken og hvorvidt siktelsen vil frafalle. Samtidig ber Strand personer som har opplysninger i saken om å ta kontakt med politiet.

Avhørt torsdag

Som Dagbladet omtalte torsdag, ble mannen pågrepet i en leilighet øst i Oslo og siktet for to drapsforsøk. Fredag var det uavklart om mannen ville bli framstilt for varetektsfengsling eller ikke, men ved 19-tida opplyste forsvareren, advokat Marit Lomundal Sæther, at klienten ville bli løslatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer