Trosterud

Ny løslatelse: - Mistanken er svekket

For andre gang har politiet pågrepet og siktet noen for å ha skutt to unge menn på Trosterud. Begge gangene har de siktede blitt løslatt etter svekket mistanke.

ALVORLIG: Politiet rykket ut med store ressurser etter at to menn ble truffet av skudd på Trosterud i Oslo i august. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ALVORLIG: Politiet rykket ut med store ressurser etter at to menn ble truffet av skudd på Trosterud i Oslo i august. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen som torsdag ble pågrepet for to drapsforsøk på Trosterud i Oslo i slutten av august, er fredag kveld løslatt. Det melder NTB.

- Etter nøye vurderinger mener politiet at den ytterligere etterforskningen svekket mistanken, og da er det ikke grunnlag for videre pågripelse, skriver politiadvokat Hilde Strand i en SMS til Dagbladet fredag kveld.

- Konkrete opplysninger

Noen timer tidligere hadde politiet løslatt en mann som torsdag morgen ble pågrepet og siktet for å ha skutt to personer på Trosterud i Oslo i august. Da hadde politiets intense etterforskning pågått i tre uker.

- Politiet mottar opplysninger vi må forholde oss til. Vi fikk konkrete opplysninger som etter politiets vurdering ga grunnlag for pågripelse, opplyser Strand.

Hun legger til at selv om mistanken er svekket, er det for tidlig å konkluder i saken og hvorvidt siktelsen vil frafalle. Samtidig ber Strand personer som har opplysninger i saken om å ta kontakt med politiet.

Avhørt torsdag

Som Dagbladet omtalte torsdag, ble mannen pågrepet i en leilighet øst i Oslo og siktet for to drapsforsøk. Fredag var det uavklart om mannen ville bli framstilt for varetektsfengsling eller ikke, men ved 19-tida opplyste forsvareren, advokat Marit Lomundal Sæther, at klienten ville bli løslatt.

- Det har ikke vært mer avhør i dag. Han blir løslatt, sa advokaten til NTB, og avviste å utdype videre bakgrunn for løslatelsen.

Tidligere løslatelse

Det var natt til 25. august at de to unge mennene ble skutt i et boligområde på Trosterud. De to ble sendt til sykehus med alvorlige skader etter hendelsen. Siden har det pågått en omfattende etterforskning og jakt på en ukjent person som løsnet skudd mot de to.

Løslatelsen fredag er ikke den første i saken. En mann i 50-åra ble pågrepet 31. august og siktet for drapsforsøkene, men ble løslatt to dager senere fordi mistanken mot ham var svekket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer