Ny løslatelse i Kristin-drapet

23-åringen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen skulle møte til fengslingsmøte i dag. Et kvarter før retten skulle settes, kom 23-åringens advokat og påtalemyndigheten fram til en avtale, som gjorde at den drapssiktede ble løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettsmøtet skulle begynne klokka 12. Ett kvarter før retten skulle settes, ble drapssiktedes forsvarer, Tor Kjærvik, og påtalemyndigheten enige om avtalen.

- Vi har avtalt at siktede skulle møte til observasjon hos psykiater, mot at politiet ikke skal forlenge varetektsfengslingen, sier Tor Kjærvik til Dagbladet.no.

23-åringen er ikke ilagt meldeplikt eller andre restriksjoner.

- Jeg vet ikke hvor vanlig slike avtaler er. Jeg har ikke vært med på en slik avtale før, men har gjort avtaler om meldeplikt. Men denne saken er spesiell, og det var en riktig beslutning av politiet å trekke fengslingsbegjæringen, sier Kjærvik.

Han forteller at 23-åringen pakker sakene sine, og er klar til å dra fra fengselet.

- Han ble lettet og glad over løslatelsen.

23-åringen ble fengslet for fire uker 23. mai i år. En av dommerne i Agder lagmannsretten mente at det ikke var fare for bevisforspillelse og dermed ikke grunnlag for fengsling. Det kunne tyde på at det ville bli vanskelig for politiet å få forlenget fengslingen.

23-åringen har hele tida nektet for at han har noe med drapet å gjøre.

Dagbladet.no har foreløpig ikke fått kommentar fra politiinspektør Tove Nissen-Sollie.