Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny lov gir dyrere og bedre boliger

Den nye plan- og bygningsloven vil gjøre det rundt 50 000 kroner dyrere å bygge ny bolig fra årsskiftet, hevder Huseiernes Landsforbund. Statens bygningstekniske etat mener dette tallet er for høyt, fordi mye av innholdet i den nye loven allerede er satt ut i livet på byggeplassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det blir ikke noe prissjokk for folk som skal bygge i år. Mange av kravene loven stiller, for eksempel til isolering, varmegjenvinning, støybeskyttelse og brannsikring, har mange allerede stilt krav om ved boligbyggingen. Dessuten vil mange av de nye investeringene bli spart inn i løpet av boligens livsløp, sier rådgiver Roar Jacobsen i Statens bygningstekniske etat til NTB.

Huseiernes Landsforbund gir sin tilslutning til den nye plan- og bygningsloven, fordi forbundet regner med at loven vil føre til bedre byggkvalitet og færre feil og mangler. Byggfeil koster årlig rundt 2,4 milliarder kroner, ifølge en rapport fra Norges byggforskningsinstitutt. Det er fem prosent av landets årlige byggproduksjon.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!