Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny lov hindrer at de slipper ut

En ny lov vil trolig sikre at foreldrene til Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen slipper å møte drapsmennene på gata etter bare fire års soning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går skrev Dagbladet at dersom Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen blir dømt til lovens strengeste straff på 21 år, kan de med dagens praksis få permisjon etter bare fire-fem år. Permisjon kan søkes etter soning av en fjerdedel.

- Det er helt horribelt at straffedømte som har sonet en fjerdedel og to tredjedeler av straffen, automatisk får permisjon og prøveløslatelse. Slik har det i stor grad vært, slår Ane Sofie Tømmerås (Ap) i Stortingets justiskomité fast.

Med ny straffegjennomføringslov på trappene blir det trolig vanskeligere for straffedømte å få innvilget permisjon og prøveløslatelse. Da må dømte drapsmenn vente lengre på en smak av friheten.

- Det nye lovforslaget er gjennomsyret av individuell vurdering. Innsatte som kan være farlige, skal ikke ut på gata, sier Tømmerås.

Justiskomiteens Vidar Bjørnstad (Ap) sier reglene gjelder alle typer permisjoner: - Prøveløslatelser skal være en reell prøving av den dømte, ikke mer eller mindre automatisk, som hittil, sier han.