LOV: Brann- og ambulansepersonale kan nå gi livreddende førstehjelp til dyr i Ohio uten frykt for rettslige konsekvenser. Foto: AFP PHOTO / GUILLAUME SOUVANT / NTB Scanpix
LOV: Brann- og ambulansepersonale kan nå gi livreddende førstehjelp til dyr i Ohio uten frykt for rettslige konsekvenser. Foto: AFP PHOTO / GUILLAUME SOUVANT / NTB ScanpixVis mer

Ny lov kan redde livet til kjæledyrene

Sikrer rettslig vern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en rekke amerikanske delstater er det forbudt for brannmenn og ambulansepersonale å gi livreddende førstehjelp til husdyr som har vært involvert i brann eller ulykker.

Denne retten har vært forbeholdt veterinærer.

Årsaken til dette, er at de som jobber med nødhjelp ikke har hatt noen form for rettslig vern. Mange har endt opp med å bli saksøkt av dyrenes eiere. Det skriver nyhetsbyrået Associated Press.

NY SJANSE: år gamle Tommy ble påkjørt av en motorsyklist. Der ble han forlatt for å dø. Nå har han fått seg en ny sjanse i livet. Video: Caters News / AP Vis mer

Men nå har delstaten Ohio gjennomført en lovendring som beskytter nødarbeiderne. De kan nå gi dyrene oksygen, utføre «munn-til-snute-hjelp», stoppe blødninger, bandasjere sår eller gi motgift etter eventuelle overdoser.

Ed Cooper er leder for akuttavdelinga på Ohio State University's Veterinary Medical Center. Han forteller at den nye loven, som trer i kraft fra 31. august, har fått flere veterinærer til å kontakte brann- og ambulansepersonale for å tilby opplæring. Dette tilbudet har blitt tatt godt imot av mange.

- Formålet med denne loven er rett og slett å gi brann- og ambulansepersonalet muligheten til å ta hånd om kjæledyr uten at de må være redd for rettslig forfølgelse. Vetrinærer ser på dette som en veldig god ting.

Det er derimot ikke slik at det er påkrevd å bistå dyr. Det er heller ikke slik at folk nå kan ringe nødnummeret dersom deres firbeinte blir syke.