Midlertidig ansatt:

Ny lov skal gi offentlig ansatte jobb innen tre år. Henrik (46) har jobbet i 15 år som midlertidig ansatt

Offentlig sektor har dobbelt så mange midlertidige ansatte som det private. Nå skal en ny lov gjøre det vanskeligere for staten å ha ansatte gående i midlertidige stillinger i årevis. 

EKSTREMT TILFELLE: Forsker Henrik H. Svensen har vært midlertidig ansatt ved Universitetet i Oslo i 15 år. Han tviler på at lovendringen vil gi store endringer for forskere. Foto: Jørn H Moen
EKSTREMT TILFELLE: Forsker Henrik H. Svensen har vært midlertidig ansatt ved Universitetet i Oslo i 15 år. Han tviler på at lovendringen vil gi store endringer for forskere. Foto: Jørn H Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det svinger litt. Av og til tenker jeg at jeg er heldig som får lov til å jobbe med ting jeg synes er spennende, jeg leder en gruppe og har en ganske fri stilling. Men i det siste har jeg tenkt mye på å slutte, sier Henrik H. Svensen.

I 15 år har han forsket på klimaendringer i fortiden ved Universitetet i Oslo. Han fikk professorkompetanse i 2009, og sitter i ledergruppen ved et av ti såkalte Sentre for fremragende forskning. (SFF). Men fast jobb har han ikke fått.

- Nå har jeg en stilling som varer 5-6 år til. Da legges senteret ned slik det er med alle SFF-sentrene. Hvis det ikke dukker opp en fast stilling som jeg kan søke på ganske snart, får jeg heller gjøre noe annet. Jeg har ikke lyst til å ende opp i tidlig 50-årene, demotivert og uten jobb. Da tenker jeg at jeg heller får slutte så raskt som mulig, mens jeg ennå har energi til å gjøre noe nytt, sier Svensen.

Strammer inn

Selv om hans tilfelle er ekstremt, er han representativ for sektoren han jobber i.

Mens bare 7 prosent er midlertidig ansatt i det private, er tallet 16 prosent i offentlig sektor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer