Ny løvefødsel i Dyreparken

Kila fikk to unger på fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med de to nye løveungene som ble født fredag, har til sammen seks løveunger sett dagens lys i Dyreparken i Kristiansand i løpet av en drøy måned.

7 år gamle Kila har blitt mor for første gang, og det ser ut til at alt står bra til med både mor og barn.

Dyreparken har hatt løver i ett år, og kan ikke være sikker på hvem av de to sjefene i flokken, to halvbrødre, som er far til seks løveungene.

- Parring foregår ikke i offentlighet så det er ikke godt å si, sier administrerende direktør, Per Arnstein Aamodt, til Dagbladet.no.

Får være i fred

Dyreparken kan fortelle at det knyttet seg stor spenning til hvordan Kila ville takle å bli mor for første gang. Hun hadde på forhånd vist nervøsitet og fikk derfor fullstendig ro i helgen, med dyrepasserne på avstand.

Kila tar seg av sine nyfødte i et av de store soverommene. Derfor er det foreløpig ikke mulig for nysgjerrige barn på dyreparkbesøk å få se den lille løvefamilien.

De fire løveungene som ble født 31. mai og 1. juni var alle hunner. Men de to nye medlemmene av flokken har foreløpig ikke blitt undersøkt, forteller Aamodt.

Ny løvefødsel i Dyreparken

- Kila har vært stresset og nervøs så vi har ikke villet forstyrre henne, men i går var hun såpass rolig at vi fikk filmet litt og tatt noen bilder. På trygg avstand.

Var ikke første løvefødsel likevel

31. mai fødte den andre løvinnen Sera hele fire løveunger i Dyreparken. Det trodde Dyreparken var den første løvefødselen i Norge, men det var det ikke.

- En dame kontaktet oss og fortalte at det er født løver før her i landet. Og det stemmer visst. Det er riktignok ganske lenge siden, forteller Aamodt.

Han viser til Dyreparkens nettside hvor historien om Johan Bassos menasjeri blir fortalt. Bassos løver fødte tre unger tidlig på 1900-tallet.