Ny lykke-pille

En ny lykkepille skal testes ut på 30 personer ved Rikshospitalet etter jul. Pillen kan hjelpe en tredjedel av alle deprimerte nordmenn som ikke kan bruke dagens lykkepiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En undersøkelse tyder også på at den nye lykkepillen heller ikke går ut over sexlivet til pasientene. Det er en av bivirkningene fra noen av dagens antidepressive midler. Rundt 70000 nordmenn spiser i dag lykkepiller. Men en tredel av landets 200000 behandlingstrengende nordmenn med depresjoner kan ikke bruke de antidepressive midlene som finnes i dag.

For dem har de tradisjonelle lykkepillene ingen virkning eller så store bivirkninger at de må la være å ta dem.

- Lovende

Den nye lykkepillen, peptid-antagonist, bygger på et helt nytt behandlingsprinsipp for depresjon, men skal være minst like effektivt som dagens lykkepiller, skriver bladet Legemidler og samfunn. I en undersøkelse blant 213 pasienter i USA hadde pasientene langt færre bivirkninger, som orgasmehemninger, kvalme og hodepine, med den nye pillen.

Når ny gruppe

- Pillen virker veldig lovende og spennende, sier professor Ulrik Malt ved Rikshospitalet, men han tror ikke at alle kan bruke den nye lykkepillen.

- Poenget er at her kan vi kanskje hjelpe en gruppe som vi ikke når gjennom dagens behandling, sier Malt. I februar neste år er det trolig klart for en klinisk undersøkelse av 30 nordmenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer