Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny lyngbrann i Sør-Trøndelag

Sprer seg raskt med vinden.

LYNGBRANN:  Rett over klokka 11 onsdag formiddag brøt det ut lyngbrann på Frøya i Sør-Trøndelag. Foto: Atle Thomassen
LYNGBRANN: Rett over klokka 11 onsdag formiddag brøt det ut lyngbrann på Frøya i Sør-Trøndelag. Foto: Atle Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

•Er du på stedet? Send tips og bilder på sms/mms til 2400, send e-post til [email protected] eller ring oss på 24 00 00 00

(Dagbladet): Politiet fikk melding litt over klokka 11 onsdag formiddag om at det hadde brutt ut lyngbrann på Frøya i Sør-Trøndelag.

- Vi har fått melding om lyng- og gressbrann ved Sistranda. Stedet hvor det brenner ligger ved Hammarvannet, omtrent en kilometer fra fylkesvei 714. Vi har to patruljer ute som vurderer fortløpende, sier politiførstebetjent John Jegtvik ved Hitra og Frøya lensmannskontor.

Alt tilgjengelig brannmannskap er på stedet. I tillegg har de fått bistand av Sivilforsvaret, og er i ferd med å kalle inn brannmannskap fra Hitra og Snillfjorden.

Rask spredning - Det er frisk vind for øyeblikket, og da sprer det seg raskt, sier vaktleder ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag til Dagbladet.

Det er ikke noe bebyggelse i umiddelbar nærhet.

- Men det var det heller ikke der brannen brøt ut i Flatanger, sier Lunde.

Vinden blåser fra sør, og det er et tettsted som ligger en til to kilometer nord for stedet der brannen brøt ut.

-  Men det er noe vann imellom tettstedet og brannområdet, så jeg tror det skal gå an å begrense brannen ved hjelp innsjøene, sier Lunde.

Han opplyser at det er en høyspentledning som går rett over området hvor det brenner. Det er foreløpig ikke vurdert å evakuere innbyggere, så vidt Lunde kjenner til.

Kulingsvarsel Meteorolgisk institutt har utstedt kulingvarsel for Frøya onsdag og torsdag. Det er ventet at det vil blåse opp i løpet av ettermiddagen.

Atle Thomassen var på jobb da han oppdaget at det hadde brutt ut brann.

- Jeg er lite stykke unna, men har god utsikt til lyngbrannen. Det er en god del røyk i området, sier Thomassen til Dagbladet.

Ifølge brannvesenet er det ikke vei inn til der lyngbrannen er på Frøya i Sør-Trøndelag og brannvesenet har derfor måttet ta seg inn til fots.

Et helikopter er rekvirert og vil snart være på plass.

Obs-varsel Det er en uvanlig tørr januar i store deler av Trøndelag. Nord-Trøndelag politidistrikt la onsdag ned forbud mot bruk av åpen ild etter brannen i Flatanger, som brøt ut mandag kveld.

Meteorologisk institutt har utstedt obs-varsel for Trøndelag og Vestlandet nord for Rogaland:

- Det er lokalt meget stor gress-, lyng- og skogbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning, opplyser de. 

Hele Norges coronakart