Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny maestro

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jukka-Pekka Saraste, Oslo-Filharmoniens nye sjefdirigent fra 2006, ble hyllet med fanfare fra orkestret og stående applaus fra publikum etter sin gjesteopptreden i Oslo Konserthus sist uke. Vi slutter oss gladelig til jubelkoret, og deler de forventningene som sitret i salen før en tone var spilt, og som ikke ble mindre i løpet av kvelden.

Mariss Jansons og Oslo-Filharmonien ble i løpet av 20 år en høyt respektert størrelse i internasjonalt musikkliv. Under André Previn har orkestret høstet mye internasjonal ros, men også noe ris. I mars skal det turnere USAs mest prestisjetunge konsertsaler med Previn og Anne-Sophie Mutter, og vil forhåpentligvis leve opp til sitt ry som et av verdens beste.

Previn-perioden har vært nyttig for orkestret. Han var musikernes valg, og de fikk en helt annen dirigenttype enn Jansons å forholde seg til. Previn har også åpnet dører for orkestret. Men det er under Saraste at det nye kunstneriske løftet skal komme, i tråd med det Jansonske credo, som Previn aldri tok: «Immer mehr arbeiten.»