Arbeiderpartiet fram på ny meningsmåling:

Ny måling: 38,4 for Ap og flertall for de rødgrønne

Krisemåling for MDG.

GOD MÅLING: Jonas Gahr Støre kan glede seg over gode tall i DNs meningsmåling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GOD MÅLING: Jonas Gahr Støre kan glede seg over gode tall i DNs meningsmåling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet og de rødgrønne har et solid flertall på Dagens Næringslivs partibarometer. Venstre faller under sperregrensen, mens Ap bykser fram.

Arbeiderpartiet får i september 38,4 prosent oppslutning på avisens partibarometer , som er utført av Sentio Research Norge. Det er en oppgang på 1,6 prosentpoeng sammenlignet med tilsvarende måling i august.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har en samlet oppslutning på 50,2 prosent i målingen, som er den beste rødgrønne målingen siden mars 2015. De tre partiene får til sammen 91 stortingsplasser om dette hadde vært valgresultatet.

Senterpartiet får på målingen en oppslutning på 7,4 prosent, det samme som i augustmålingen. SV har økt oppslutningen til 4,4 prosent, en oppgang på 1,4 prosentpoeng sammenlignet med forrige måling, og er dermed over sperregrensen.

Venstre faller under sperregrensen på DNs partibarometer for september, med en oppslutning på 3,7 prosent, noe som er en nedgang på 1 prosentpoeng sammenlignet med augustmålingen.

MDG har en ny krisemåling på avisens partibarometer. Partiet har en oppslutning på 1,8 prosent, en nedgang på 1,5 prosentpoeng siden sist måling. Det er den svakeste målingen for partiet siden juli 2013.

Høyre får en oppslutning på 22,9 prosent (+1,3 sammenlignet med augustmålingen), Frp får 14,7 prosent (-0,6), KrF får 4,4 prosent (0), Rødt får 1,1 prosent (-0,7) og andre partier får 1,2 prosent (-0,6).

Feilmarginen på målingen er mellom 1 og 3,6 prosent, og størst for de største partiene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer