Ny måling: Årets beste for Arbeiderpartiet

Med 37,8 prosent gjør Ap sin beste måling i 2016. Regjeringspartiene går tilbake, mens samarbeidspartiene holder stand.

ØKER: Ap-leder Jonas Gahr Støre kan konstatere at Høyre går tilbake og Ap går fram på Ipsos' desembermåling. Foto: Terje Pedersen / NTB Ccanpix
ØKER: Ap-leder Jonas Gahr Støre kan konstatere at Høyre går tilbake og Ap går fram på Ipsos' desembermåling. Foto: Terje Pedersen / NTB Ccanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): SV kommer under sperregrensa, men takket være Aps rekordmåling og 6,8 prosent for Senterpartiet får de rødgrønne flertall på Ipsos' desembermåling for Dagbladet.

Høyre går tilbake fra 24,8 prosent i november til 23,3 prosent nå, mens regjeringspartner Frp går tilbake fra 14,1 prosent i forrige måned til 13,0 prosent.

Lang valgkamp

- Målingen viser at det er flertall for en ny regjering. Høyre og Frp går tilbake, og Ap går tydelig fram. Det gir en fin inngang på den lange valgkampen hvor vi skal slåss for flere arbeidsplasser og vekst, sier Aps nestleder Hadia Tajik til Dagbladet.

Høyres nestleder Bent Høie mener valgresultatet fra 2013, 26,8 prosent, er innen rekkevidde.

- Dette er ikke godt nok, men et godt utgangspunkt for valgkampen. Det har vært en turbulent høst. Vår jobb framover er å få fram at vi har fått ned sykehuskøene, fått bedre resultater i skolen og gjør det enklere å skape nye arbeidsplasser, sier Høie.

Bred enighet

Valgforsker Bernt Aardal understreker at ingen av endringene i målingen er statistisk signifikante, men at de likevel viser et mønster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer