Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny måling: Krisetall for Frp

Frp får en oppslutning på 3 prosent på en Oslo-måling. Det er halvparten så mye som ved kommunevalget i 2015. Bare Sp er mindre i hovedstaden.

KATASTROFEMÅLING: Frp har en oppslutning på bare tre prosent i hovedstaden. Rødt er nesten tre ganger større. Foto: Tomm Wilgaard Christiansen
KATASTROFEMÅLING: Frp har en oppslutning på bare tre prosent i hovedstaden. Rødt er nesten tre ganger større. Foto: Tomm Wilgaard Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre er største parti med en oppslutning på 31,4 prosent på målingen, som er utført av Opinion for blant annet Dagsavisen. Det er en tilbakegang på 0,4 prosentpoeng siden valget for snaut fire år siden.

Ap er nest størst med 26,8 prosent, men faller 5,2 prosentpoeng. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er likevel positiv. Mandatfordelingen viser nemlig 33 plasser til venstresiden mot 26 på høyresiden

- Vi ligger veldig godt an til å vinne valget i september. Dette er veldig positivt for den rødgrønne sida, sier Johansen, som gleder seg over at samarbeidspartiene ser ut til å gjøre det bra.

SV går fram 2,7 til 8,1 prosent, og MDG går fram 1,4 prosentpoeng til 9,5. Samarbeidspartiet Rødt går fram hele 3,5 prosentpoeng sammenlignet med forrige kommunevalg og ligger på 8,5 prosent.

I den samme klyngen av mellomstore partier, ligger Venstre, med en oppslutning på 7,4 prosent, opp 0,5.

KrF er størst av de minste partiene med en fremgang på 0,7 til 3,1 prosent. Frp ligger også i bunnsjiktet og faller altså 3 prosentpoeng til 3 prosent. Aller minst er Sp, som til tross en økning på halvannet prosentpoeng siden september 2015 ligger på beskjedne 2,1 prosent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!