Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny måling: Nå leder Trump over Clinton

46 prosent sier de støtter Trump. 45 prosent støtter Clinton.

VALGTHRILLER: En uke før det amerikanske presidentvalget har Trump tatt igjen hele forspranget til Clinton, ifølge den siste målinga fra ABC News og Washington Post. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
VALGTHRILLER: En uke før det amerikanske presidentvalget har Trump tatt igjen hele forspranget til Clinton, ifølge den siste målinga fra ABC News og Washington Post. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge den siste meningsmålingen til ABC News og Washington Post ligger nå Donald Trump ett prosentpoeng foran Hillary Clinton.

46 prosent sier de støtter Trump, mens 45 prosent støtter Clinton, ifølge målingen.

Ifølge ABC News leder dessuten Trump nå med 8 prosentpoeng blant de velgerne som sier de er meget entusiastiske.

Hadde forsprang

Meningsmålingen kommer bare en uke etter at Clinton noterte sitt største forsprang på Donald Trump noensinne:

Den 24. oktober hadde hun, i samme måling, en 12 prosentpoeng ledelse på rivalen.

Men i løpet av syv små dager er altså hele forspranget spist opp, ifølge disse siste tallene, som er laget av analysefirmaet Langer Research Associates for ABC News og Washington Post.

Gjennomsnittene av alle de siste målingene tyder fortsatt på ta Clinton ligger i tet, skriver NTB.

I følge målinga til ABC News leder Clinton også med antall valgmannstemmer; som til syvende og sist vil avgjøre valget.

FBI-etterforskning

Det har vært knyttet spenning til om nyheten om at FBI igjen skal etterforske e-postene til Clinton, vil ha innvirkning på meningsmålingene.

Fredag kunngjorde FBI at det var funnet nye eposter som kan være relevante i etterforskningen av Clintons bruk av private epostkonti under sin tid som utenriksminister.

FBI-sjef James Comey skrev i et brev til Senatets justiskomité at de etterforsker ytterligere e-poster som er blitt avdekket i en separat etterforskning.

- I forbindelse med en ikke-relatert sak har FBI fått vite om eksistensen av e-poster som synes å være relevante for etterforskningen. Jeg gir min tilslutning til at FBI bør ta de nødvendige skritt for å la etterforskere vurdere disse e-postene, for å avgjøre hvorvidt de inneholder hemmeligstemplet informasjon, skriver Comey i brevet.

DETTE AVGJØR VALGET: Innbyggerne i bare tre stater kan alene bestemme utfallet av presidentvalgkampen. Video: Guro Lindahl Flåten og Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Nær medarbeider

De nye e-postene ble oppdaget i forbindelse med etterforskningen av den skandaliserte demokraten Anthony Weiner, som er gift med Clintons nære medarbeider Huma Abedin, ifølge New York Times.

Weiner trakk seg fra Kongressen i 2011, etter avsløringen av at han hadde sendt seksualiserte bilder til privatpersoner på Facebook og Twitter. Abedin har seinere tatt ut separasjon.

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!