Ny måling: Tommel ned for Sandberg som statsråd

Hele 43 prosent tror han ville gjort en dårlig jobb.

OMSTRIDT: Per Sandberg (Frp) er en av landets mest kontroversielle politikere. Hele 43 prosent av velgerne tror han vil bli en dårlig statsråd. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OMSTRIDT: Per Sandberg (Frp) er en av landets mest kontroversielle politikere. Hele 43 prosent av velgerne tror han vil bli en dårlig statsråd. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Per Sandberg ønsker seg en statsrådpost, men folk flest ønsker seg ikke Per Sandberg som statsråd. En meningsmåling Ipsos MMI har gjort for Dagbladet, viser at 43 prosent av velgerne mener det er en dårlig løsning. De tror han vil gjøre en dårlig jobb.

Dette er et ualminnelig høyt tall hvis vi sammenlikner med Ipsos MMIs faste målinger av hvordan folket mener statsrådene gjør jobben sin:Siv Jensen er ofte en kontroversiell statsråd. 28,9 prosent mener nå at hun gjør en dårlig jobb. En annen kontroversiell statsråd er justisminister Anders Anundsen (Frp), som i vinter og vår måtte bale med asylbarnsaken og bare så vidt slapp unna misstillit i Stortinget.

Da han ble målt i februar og i april mente hele 31 prosent at han gjør en dårlig jobb. Ingen andre politikere har i år fått en dårligere attest fra velgerne.

Upop i sentrum En ministerpost til Sandberg vil ikke være særlig populært i regjeringens støttepartier. Bare 3,4 prosent av Venstres velgere og 6,1 prosent av KrFs velgere tror Sandberg vil gjøre en god jobb.

- Utfordringen til Per Sandberg er at han har vært i utakt med folket i flyktningspørsmålet. Det er nok det som koster ham oppslutning, mer enn selve personen, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Dagbladet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.