Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny måling: Topp for Erna, flopp for Siv

Høyre har ikke vært større siden september 2014. Frp har mistet mer enn hver sjette velger på én måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Erna Solberg fosser fram på Dagbladets nyeste meningsmåling. Høyre klokker inn på 26,3 prosent oppslutning, en framgang på hele 4,9 prosent. Målingen er utført av Ipsos MMI på oppdrag fra Dagbladet og er Høyres beste siden september 2014. 

- Dette er jo veldig hyggelig og det ligger nært vårt valgresultatet. Spesielt gledelig er det at folk i en krevende tid for landet ser at vår styring er god, og at vi nå leverer resultater på ting vi lovet i valgkampen, sier Solberg til Dagbladet. 

Samtidig får Frp 14,6 prosent oppslutning, og har dermed mistet mer enn hver sjette velger siden Dagbladets februar-måling. 

Ellers noterer Arbeiderpartiet 32,5 prosent oppslutning, Senterpartiet 7,1, Venstre og KrF 4,9, Miljøpartiet taper stort og får 3,2 prosentpoeng, mens både SV og Rødt støttes av 3 prosent av de spurte. 
 
Frps parlamentariske leder er likevel ikke bekymret.

- Nei, det er helt naturlig. Velgerne sklir litt fram og tilbake, avhengig av mediebildet og hvilke saker som dekkes. Vi fikk 9,7 prosent ved kommunevalget i fjor, så dette er uansett en god måling for Frp, sier Harald Tom Nesvik til Dagbladet.

Målingen gir et stort borgerlig flertall med 93 representanter til Høyre, Frp, Venstre og KrF, mens venstresida får 75 representanter.

Både SV og Miljøpartiet De Grønne er under sperregrensen på målingen, med henholdsvis 3,0 og 3,2 prosent. Faktisk er Rødt like store som SV.

image: Ny måling: Topp for Erna, flopp for Siv
Hele Norges coronakart