Ny mann (27) pågrepet etter brutalt hjemmeran

Etterlyst for ranet der baby (9 mnd.) fikk elektrosjokkpistol mot hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En 27 år gammel mann ble klokka 13.07 i dag pågrepet, etter å ha vært etterlyst internt i politiet i forbindelse med det brutale ranet av en 47 år gammel kvinne og hennes barnebarn på Mortensrud sist onsdag.

27-åringen er siktet for grovt ran, og vil etter planen bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

- Mannen ble pågrepet i sin egen bolig, uten dramatikk. Dette er en person som er kjent for politiet fra før, sier politiinspektør Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon til Dagbladet.

Fra før er to tsetsjenere på 30 og 26 år med russisk statsborgerskap siktet i saken og varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Den tredje pågrepne er norsk statsborger, men har utenlandsk bakgrunn.

Politiet undersøker nå flere av de siktede opp mot andre alvorlige vinningssaker på Østlandet.

- Vi vil foreløpig ikke gå ut med detaljer om de siktede, siden vi ennå leter etter ytterligere personer vi tror var involvert i ranet, sier Smedsrud.

Kvinnen som ble ranet i leiligheten i Lofsrudhøgda har forklart at ranerne, bevæpnet med blant annet elektrosjokkpistol, ringte på døra. Da hun åpnet stormet de inn i leiligheten.

De truet med våpen og satte elektrosjokkvåpenet mot hodet til den 9 måneder gamle babyen og truet med å drepe barnet dersom bestemora ikke åpnet safen i boligen.

- Disse personene slo ikke til mot en tilfeldig leilighet. Vi tror de visste at det lå en safe der inne og at de var godt forberedt, uttalte Smedsrud i går.

Politiet betegner de to russiske siktede som vinningskriminelle som har oppholdt seg i Norge med ran eller tyverier som eneste mål.