EFFEKTIV ETTERFORSKNING: Det tok bare tre dager fra maleriet "La de små barn komme til meg" ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag 8. mars til Politiinspektør Magnar Pedersen (t.v.) og politistasjonssjef Gunnar Orskaug gledesstrålende kunne konstatere at kunstskatten var funnet. Foto: Politiet/SCANPIX
EFFEKTIV ETTERFORSKNING: Det tok bare tre dager fra maleriet "La de små barn komme til meg" ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag 8. mars til Politiinspektør Magnar Pedersen (t.v.) og politistasjonssjef Gunnar Orskaug gledesstrålende kunne konstatere at kunstskatten var funnet. Foto: Politiet/SCANPIXVis mer

Ny mann (44) pågrepet for kunsttyveriet i Larvik

Norskmakedoner tatt i Oslo lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En ny mann er pågrepet og siktet for medvirkning til tyveriet av maleriet «La de små barn komme til meg» fra Larvik kirke 8. mars.

Etter det Dagbladet.no erfarer er mannen en 44-åring, opprinnelig fra Makedonia.
 
- En mann i 40-åra ble pågrepet uten dramatikk i sitt hjem i Oslo sent lørdag kveld, bekrefter politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold
politidistrikt til Dagbladet.no.

Mannen ble avhørt på søndag, men politiet ønsker ikke å kommentere hva den siktede har forklart. I morgen framstilles han for varetektsfengsling i Larvik tingrett.

- Vi utelukker ikke flere pågripelser i saken. Om vi har noen flere mistenke i saken ønsker jeg ikke å kommentere, sier Pedersen.

I forrige uke ble en mann i 50 åra pågrepet og siktet for medvirkning til grovt tyveri, noe som ledet fram til at millionmaleriet kom til rette i en varebil på Østlandet.

"La de små barn komme til meg" anslås å ha en verdi opp mot 20 millioner kroner.

I dag ble maleriet overlevert eierne, men representanter fra Norsk institutt for kulturminneforskning NIKU, Riksantikvaren og kirkevergen til stede. Maleriet skal nå inn til vurdering av konservatorer ved NIK, melder NTB.