Ny mann (48) arrestert i Ipswich

I går ble 37 år gamle Tom Stephens arrestert, men politiet er langt i fra sikre på at han er seriemorderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En ny mann er arrestert i forbindelse med drapene på fem prostituerte i byen Ipswich, melder Sky News.

Britisk politi har nå bekreftet pågripelsen.

- En 48 år gammel mann ble arrestert klokken fem i dag morges i Ipswich, hvor alle ofrene jobbet, sa sjefsetterforsker Stewart Gull under pressekonferansen i dag, melder nyhetsbyrået AP.
 
Ifølge Sky News ble 48-åringen arrestert i sitt hjem i London Road, som ligger rett ved byens horedistrikt. Huset hans er nå sperret av og undersøkes nå av kriminalteknikere. Politiet har også lagt beslag i en mørk Ford Mondeo. Mannen vil bli avhørt i løpet av dagen.

- Ikke sikre

I går ble 37 år gamle Tom Stephens pågrepet i samme sak. I dag har flere britiske aviser meldt at politiet ikke har vært sikre på at den tidligere politimannen,  nå butikkmedarbeider og taxsjåfør er drapsmannen.

«Jeg vet at jeg passer profilen, men jeg vet også at jeg er uskyldig.»

Slik lyder overskriften i den engelske avisen The Times.

Ordene tilhører den nå arresterte 37-åringe Tom Stephens, og ble uttalt i et intervju med tabloidavisen The Sunday Mirror. I interjvuet fortalte en gråtende Stephens at han kjente alle kvinnene, og pleide å kjøre dem til narkotikaselgere i bytte mot sex. Han fortalte også at han manglet alibi for de tidspunktene jentene i Ipswich-området forsvant, men hevdet han var uskyldig.

«VISSTE» HAN VILLE BLI PÅGREPET: I etintervju med den engelske tabloidavisen The Sunday Mirror fortalte Tom Stephens (37) om hvordan han «visste» han ville bli pågrepet, fordi han kjente alle kvinnene og manglet alibi. Avisen The Times skriver at Stephens i forrige uke ba om en stor pengesum mot å fortelle sin historie. Foto: Scanpix
«VISSTE» HAN VILLE BLI PÅGREPET: I etintervju med den engelske tabloidavisen The Sunday Mirror fortalte Tom Stephens (37) om hvordan han «visste» han ville bli pågrepet, fordi han kjente alle kvinnene og manglet alibi. Avisen The Times skriver at Stephens i forrige uke ba om en stor pengesum mot å fortelle sin historie. Foto: Scanpix Vis mer

Også den geografiske plasseringen av de fem dumpede likene pekte i retning av Stephens. Likene ble funnet i nærheten av den lille byen Trimley St.Martin, sørøst for Ipswich, der Stephens bor.

Likevel har ikke britisk politi vært sikre på at de har tatt rett mann, og flere medier har i likhet med The Times meldt at etterforskningen fortsatte for fullt, selv etter gårsdagens pågripelse.

Avisen skriver også at Stephens i forrige uke skal ha spurt en avis om store pengesummer mot å fortelle sin historie.

- Minst fem mistenkte

Politikilder sier til The Times at de etterforsket fem andre mistenkte, og at de ikke var mer enn 50 prosent sikre på at Stephens var rett mann.

Det nøysommelige arbeidet med å gå i gjennom bilder fra overvåkningskameraer pågår fremdeles, og politiet patruljerer sentrum av Ipswich i jakten på seriemorderen.

Ifølge Sky News har politiet fått nye 12 timer på enten å utarbeide en siktelse mot Stephens, løslate ham eller be om mer tid til avhør. Dermed har politiet deadline i morgen.

Ny mann (48) arrestert i Ipswich
<B>ARRESTERT I HJEMMET:</B> Tom Stephens ble arrestert i sitt hjem i Trimely St. Martin.