Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyting mot Calles Mat og Vinhus:

Ny mann fra kriminelt miljø pågrepet i Sverige etter skyting mot utested i Oslo

Mannen som ble pågrepet på Arlanda flyplass er nå varetektsfengslet i to uker siktet for drapsforsøk.

SIKTET FOR DRAPSFORSØK: To personer er nå siktet for drapsforsøk etter at flere skudd ble avfyrt mot Calles mat og vinhus i Hausmanns gate i Oslo i desember. Ingen personer ble skadd i skytingen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SIKTET FOR DRAPSFORSØK: To personer er nå siktet for drapsforsøk etter at flere skudd ble avfyrt mot Calles mat og vinhus i Hausmanns gate i Oslo i desember. Ingen personer ble skadd i skytingen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ny mann er pågrepet og varetektsfengslet i to uker siktet for drapsforsøk etter at det ble avfyrt skarpe skudd fra en rød Jeep mot Calle's Mat og Vinhus i Hausmannsgate i Oslo midt på dagen 12. desember i fjor.

34-åringen er en kjenning av politiet, domfelt og tilhører det kriminelle miljøet i Oslo.

22. desember meldte VG at mannen som i fjor ble frifunnet for skytingen på Mona Lisa, som tidligere tilhørte et gjengmiljø i Oslo, også er varetektsfengslet og siktet for skytingen i Hausmannsgate. Han skal ifølge Dagbladets kilder fått mange fiender i miljøet de siste åra.

STOR ETTERFORSKNING: Skyteepisoden på åpen gate har høy prioritet hos Seksjon for organisert kriminalitet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STOR ETTERFORSKNING: Skyteepisoden på åpen gate har høy prioritet hos Seksjon for organisert kriminalitet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet får opplyst at angrepet skal ha vært rettet mot en kjenning av politiet og rettsvesenet som har tilknytning til det kriminelle miljøet i Oslo. Mannen er tidligere dømt for å ha utøvet vold ved flere anledninger på et utested i Oslo som i dag er nedlagt, men hvor han tidligere var varamedlem i styret. Han slo blant annet en mann i hodet med en hammer så han måtte sy seks sting. Da han var yngre ble han dømt for å true personer med pistol og kniv.

- Fløy fra England

Ingen personer ble skadd under skytingen på Calle's Mat og Vinhus , men politiet mener at skytingen er gjengtilknyttet og har tidligere uttalt at skytingen syntes å være målrettet.

Politiadvokat Ane Evang ved Seksjon for Organisert kriminalitet forteller at mannen som ble varetektsfengslet onsdag ble overlevert fra Norge til Sverige etter å ha blitt etterlyst for pågripelse.

- Han ble pågrepet i Sverige på Arlanda flyplass den 10. januar etter anmodning fra norsk påtalemyndighet og vi samarbeidet med svensk politi for å få ham overlevert til oss, sier Evang. Siktede reiste ut av landet kort tid etter skyteepisoden og har oppholdt seg i utlandet siden inntil han ankom Arlanda flyplass denne dagen.

Politiadvokaten forteller at 34-åringen fløy fra England til Sverige og pågrepet der.

- Hvorfor han ikke tok direktefly til Norge er jeg ikke kjent med, ei heller om og eventuelt når han hadde tenkt seg videre til Norge, sier Evang.

34-åringens forsvarer, Astri Aas-Hansen, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

MANGE PERSONER TIL STEDE: Politiet sier det er flaks at ingen ble skadd under skyteepisoden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MANGE PERSONER TIL STEDE: Politiet sier det er flaks at ingen ble skadd under skyteepisoden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Politiet jakter flere

Alle de involverte personene i saken er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette. To personer sitter nå varetektsfengslet i saken.

- Det er for tidlig å si hva motivet var på dette tidspunktet med tanke på bevisforspillelsesfare. Det er enda personer som ikke er pågrepet som politiet mener har vært involvert i saken, sier Evang.

- Etterforskningen går nå ut på å kartlegge de involverte personenes ulike roller, samt å avdekke hvem som satt i bilen og hvem som avfyrte skuddene, og selvfølgelig også motivet bak og årsaken til at det ble skutt mot utestedet. Det er en alvorlig sak som har høy prioritet hos politiet, sier Evang om skyteepisoden på åpen gate.

Fant fort bilen

JEEP: Bilen som skuddene ble avfyrt fra ble lokalisert ikke langt fra åstedet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
JEEP: Bilen som skuddene ble avfyrt fra ble lokalisert ikke langt fra åstedet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Politiet sto fram til 22. desember uten pågripelser i saken. Da ble en gjengtilknyttet person siktet og det ble vurdert varetektsfengsling. Etter det har tre personer blitt tatt inn av politiet, men alle disse ble løslatt på et tidspunkt.

Vitner har fortalt at en bil sakket farten utenfor puben like før skuddene falt, og at den deretter stakk fra stedet. Bilen var stjålet og ble senere funnet hensatt ikke langt unna, i nærheten av Akerselva, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!