Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny mann kobles til Nokas-saken

37 år gammel Asker-mann skal ha skaffet leilighet til Toska.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Snaue to uker før ankesaken for de Nokas-dømte kommer opp for lagmannsretten, er en Asker-mann (37) koblet inn i saken.

- Mannen blir avhørt før hovedforhandlingen starter. Det er blant annet opplysninger den domfelte Sandnes-mannen (27) kommer med i sitt siste avhør som gjør at vi har besluttet at 37-åringen skal avhøres, sier statsadvokat Tor Christian Carlsen til Stavanger Aftenblad.

Introdusert i 2003

Det er en Nokas-domfelt Sandnes-mann (27) som har brakt 37-åringen inn i Nokas-saken. De to kjenner hverandre fra å ha drevet salg av anabole steroider, og ble dømt i samme sak i Asker og Bærum tingrett i mars.

Ifølge Sandnes-mannens forklaring hilste han første gang på David Aleksander Toska (30) under et møte mellom han og 37-åringen i Oslo sommeren 2003.

Skaffe Toska leilighet

Den hittil ikke avhørte 37-åringen skal ha bedt Sandnes-mannen innstendig om å skaffet Toska en leilighet. Ifølge Stavanger Aftenblad var dette noe som også skjedde.

- Jeg hadde en del telefonkontakt med askerbøringen, og han sier i en av sine samtaler at jeg skulle holde det jeg hadde lovet om å skaffe Toska en leilighet. 37-åringen forklarte også at Toska var en av de «store og betydningsfulle» personene i Oslo, og at han får ting til å skje, sier Sandnes-mannen til politiførstebetjent Torbjørn Aasbø fra Kripos.

37-åringen skal i tiden rundt ranet også hatt kontakt med flere av de domfelte, blant andre Metkel Negassie Betew (28), Lars-Erik Andersen (29) og Ridvan Halimi (27).

Mannens forsvarer stiller seg uforstående til påtalemyndighetens interesse for hans klient.

- Min klient forstår ikke hvorfor han skal inn til avhør. Jeg tror ikke han har noe å tilføre i Nokas-saken, sier 37-åringens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland til avisen.