Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny mann mistenkt for Palmedrapet

Christer Pettersons dobbeltgjenger hatet Palme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For kort tid siden døde Christer Petterson, og med ham også mange av svarene i Palme-saken. Svenskene frykter at statsministerdrapet som har plaget dem i 18 år, aldri kommer til å bli oppklart.

Men nå etterforsker svensk politi en 66 år gammel mann, Mirko Vuksic, som har vært nærmest ukjent for offentligheten. Vuksic er svært lik Christer Petterson av utseende. Han var dessuten en arg motstander av den svenske statsministeren, skriver Aftonbladet.

Har blitt forhørt

Den svenske storavisa avslører at politiet i flere år har jobbet med Vuksic-sporet i dypeste hemmelighet.

Gamle bilder av Vuksic viser at han har mange likhetstrekk med Petterson: Øynene, kroppsbygning og en vaggende gange, som vitner beskrev som befant seg ved stedet der Palme ble skutt. Også Vuksic skal ha en kriminell løpebane bak seg og ble på 80-tallet dømt for å ha skutt to personer i Gøteborg.

Han skal ha næret et sterkt hat til statsministeren, ifølge vitner. Han bodde dessuten ikke langt unna Palme i Stockholm.

I 1986 bodde Vuksic i Sverige. Nå bor han på Balkan. Han har blitt forhørt av politiet tidligere, men får nytt politibesøk om ikke lenge. Svenske etterforskere reiser ned for nok en gang å snakke med ham om hans bevegelser rundt drapstidspunktet da Palme døde. Til Aftonbladet sier politiet at mannen tidligere har svart på spørsmål og at vitnemålet har blitt kontrollert. Dét har imidlertid ført til at nye spørsmål har kommet opp.

Hatet Palme

Et vitne sier at Vuksic fortalte ham at han ville oppsøke Palme og skyte ham.

- Når jeg ikke trodde ham, ble han sint og skrek: 'Du tror meg ikke, men du skal få se!'

Aftonbladet har også snakket med en person som jobbet på regjeringskanselliets forvaltningskontor. En dag kom Vuksic opp på kontoret og krevde å få snakke med Palme. Han sa at han hadde blitt urettferdig behandlet og at den skyldige skulle dø. Tjenestesmannen så at Vuksic bar noe som liknet en pistol.

Christer Petterson ble dømt, men senere frikjent for drapet på Palme.

UOPPKLART:</B> Attentatet på den svenske statsministeren er fortsatt uoppklart. Sverige håper fremdeles at sannheten kommer frem. Nå er en 66 år gammel mann i politiets søkelys.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media