Ny mann pågrepet i gruppevoldtekt-saken

20-åring skal ha blitt voldtatt på campingplass i Oslo. Fem menn framstilles for varetektsfengsling i dag.

SKJEDDE UTENDØRS: Voldtektene skal ha skjedd på denne campingplassen ved Hvervenbukta i Oslo natt til torsdag. Foto: TORBJØRN GRØNNING
SKJEDDE UTENDØRS: Voldtektene skal ha skjedd på denne campingplassen ved Hvervenbukta i Oslo natt til torsdag. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Politiet pågrep sent i går kveld en 42 år gammel litauer som nå er siktet i saken der en 20 år gammel norsk kvinne skal ha blitt voldtatt av flere menn på Oslo Fjordcamping natt til i går.

- Vi har pågrepet en femte mann i saken. Det skjedde som følge av opplysninger som kom fram i avhørene av de andre involverte i går. 42-åringen sitter nå i avhør, så vi vet foreløpig ikke hva hans versjon er, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

Alle de fem siktede mennene vil i dag bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett, fordi politiet mener det er fare for bevisforspillelse og for at de utenlandske mennene skal flykte fra Norge.

I avhør i går nektet de fire som var pågrepet for å ha voldtatt kvinnen, men noen av mennene hevder at hun frivillig hadde seksuell omgang med dem.

- Ingen av de siktede erkjenner straffskyld. De erkjenner imidlertid delvis de faktiske forhold, sier Hjort Kraby.

- Alle deltok i voldtekt De siktede er tre litauiske statsborgere på 21, 32, 39 og 42 år og en 43 år gammel mann fra Tyskland. Alle fire var i Norge for å jobbe. Det antatte offeret er norsk. Politiet mener de fire som ble siktet i går har gjennomført separate overgrep mot den unge kvinnen, og at flere av mennene var til stede samtidig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer