SKJEDDE UTENDØRS: Voldtektene skal ha skjedd på denne campingplassen ved Hvervenbukta i Oslo natt til torsdag. Foto: TORBJØRN GRØNNING
SKJEDDE UTENDØRS: Voldtektene skal ha skjedd på denne campingplassen ved Hvervenbukta i Oslo natt til torsdag. Foto: TORBJØRN GRØNNINGVis mer

Ny mann pågrepet i gruppevoldtekt-saken

20-åring skal ha blitt voldtatt på campingplass i Oslo. Fem menn framstilles for varetektsfengsling i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Politiet pågrep sent i går kveld en 42 år gammel litauer som nå er siktet i saken der en 20 år gammel norsk kvinne skal ha blitt voldtatt av flere menn på Oslo Fjordcamping natt til i går.

- Vi har pågrepet en femte mann i saken. Det skjedde som følge av opplysninger som kom fram i avhørene av de andre involverte i går. 42-åringen sitter nå i avhør, så vi vet foreløpig ikke hva hans versjon er, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

Alle de fem siktede mennene vil i dag bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett, fordi politiet mener det er fare for bevisforspillelse og for at de utenlandske mennene skal flykte fra Norge.

I avhør i går nektet de fire som var pågrepet for å ha voldtatt kvinnen, men noen av mennene hevder at hun frivillig hadde seksuell omgang med dem.

- Ingen av de siktede erkjenner straffskyld. De erkjenner imidlertid delvis de faktiske forhold, sier Hjort Kraby.

- Alle deltok i voldtekt De siktede er tre litauiske statsborgere på 21, 32, 39 og 42 år og en 43 år gammel mann fra Tyskland. Alle fire var i Norge for å jobbe. Det antatte offeret er norsk. Politiet mener de fire som ble siktet i går har gjennomført separate overgrep mot den unge kvinnen, og at flere av mennene var til stede samtidig.

- De er alle siktet for å ha vært delaktige i voldtekt ved samleie, sa politiadvokaten i går.

Det er foreløpig uklart hva rollen til den siste siktede skal ha vært.

Både mennene og 20-åringen var gjester på campingplassen. Det var en venninne av kvinnen som varslet politiet om overgrepene i 1-tiden natt til i dag.

Hun kom over offeret etter at voldtektene skal ha skjedd og var ikke direkte vitne til overgrepene.

- Det er ingen vitner til selve voldtektene som har meldt seg. I stor grad så er det ord mot ord, bekrefter Hjort Kraby.

Ifølge politiadvokaten har de siktede forklart seg noe forskjellig om hva som hendelsesforløpet. De skal alle ha vært påvirket av alkohol da de ble arrestert.

Utendørs Den angivelige gruppevoldtekten skal ha skjedd utendørs på selve campingplassområdet. Politiet har foretatt en full teknisk undersøkelse av stedet.

Offeret var i går på voldtektsmottaket ved legevakta i Oslo for undersøkelser og sikring av spor. Hun skal ikke ha blitt påført andre voldsskader enn selve voldtekten og er etter forholdene i grei form, ifølge Hjort Kraby.