TO MENN SKADD: To menn i 20-åra ligger på sykehuset etter knivstikkingen i natt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TO MENN SKADD: To menn i 20-åra ligger på sykehuset etter knivstikkingen i natt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Ny mann pågrepet i væpnet aksjon etter knivstikking i Groruddalen

16-åring ble tidligere i dag varetektsfengslet for knivtikkingen på Haugenstua i natt.

Rundt klokka 01.00 i natt, ble to personer i 20-åra knivstukket på Haugenstua i Groruddalen. De to skadde, i 20-åra, er fortsatt på sykehus og det er ikke kjent hvor hardt de er skadet. Én av personene er operert.

En 16-åring ble i Oslo tingrett i dag varetektsfengslet i to uker etter knivstikkingen, siktet for å ha medvirket til grov kroppsskade.

I kveld, like før 21.00 ble en ny person pågrepet etter knivstikkingen.

- Vi har forsøkt å pågripe en person som var siktet. Han ble pågrepet i nærheten av bopæl på Linderud litt før klokka 21.00 i kveld, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til Dagbladet.

Han sier politiet var bevæpnet fordi han var siktet i en knivsak.

- Jeg vil ikke gå inn på alder på pågrepne, bortsett fra at han er en ung mann.

Politiet kan ikke utelukke flere pågripelser i saken. Mannen som i kveld ble pågrepet, var en politiet ønsket å ha tak i, men operasjonslederen vil foreløpig ikke gå inn på hvilken konkret rolle de mener mannen hadde.

16-åring fengslet

En 16-åring ble i dag varetektsfengslet med brev- og besøksforbud, på grunn av fare for bevisforspillelse, etter knivstikkingen. 16-åringen er siktet for medvirkning til grov kroppsskade.

Det var flere personer på åstedet. Politiet avhører nå de to fornærmede, mens den siktede 16-åringen er avhørt én gang.

- Han skal gjennom flere avhør og varetektsfengsles for å unngå bevisforspillelse, sier sier Eindride Kjørri, politiadvokat ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet har en mistanke om foranledningen til knivstikkingen, men vil ikke utdype dette av hensyn til etterforskningen.

- Hadde ikke kniv

Guttens forsvarer, Ida de Vibe, sier 16-åringen var på stedet da hendelsen fant sted.

- Han var på stedet det fant sted, men hadde ikke noe kniv eller våpen. Retten har funnet skjellig grunn til mistanke fordi han var på stedet. Politiet har ennå flere avhør og undersøkelser som må gjennomføres, sier hun til Dagbladet.

Hun sier hun eller ikke kan si for mye om saken.

- Er dere uenig i avgjørelsen?

- Vi har tatt betenkningstid. Han fraktes nå til ungdomsavdelingen ved Ullersmo fengsel. Vi skal ta en ny prat seinere, sier de Vibe.

Bare timer tidligere ble en mann i 20-årene knivstukket flere ganger i Sofienbergparken i Oslo i går kveld. Mannen er ute av livsfare.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at det er sammenheng mellom knivstikkingene på Haugenstua og i Sofienbergparken.

Saken oppdateres