Ny mann pågrepet

Stavanger (NTB): En fjerde person er pågrepet og siktet i Tom Halvorsen-saken. Mannen er siktet for å ha bidratt til å skjule spor i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 24 år gamle nordmannen ble pågrepet i formiddag og er på vei til avhør hos politiet. Mannen har tidligere vært til avhør, men politiet i Stavanger vil ikke si hvilke forhold som førte til pågripelsen.

Fra før er en 24-åring siktet for forsettelig drap i saken. Denne mannen har tilstått å ha drept 18 år gamle Tom Halvorsen. Han sitter nå varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud.

To menn av vietnamesisk opprinnelse, henholdsvis 25 og 17 år, ble i går varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud samt forbud mot å lese aviser og se på TV. De to er siktet for etterfølgende bistand for å skjule spor. De har tidligere vært siktet for å ha avgitt falsk forklaring i saken.

Utvidet aksjon

Oljeselskapet Phillips og to profesjonelle dykkeselskap skal nå ta over operasjonen med å få brakt det som trolig er den drepte Tom Halvorsen opp fra sjøen.

De tre aktørene har sagt seg villig til å ta over ansvaret med å få brakt den drepte til land vederlagsfritt.

I formiddag måtte politiet i Stavanger innse at utstyret som hittil er blitt benyttet for å få Tom Halvorsen opp av sjøen, ikke er bra nok.

Politiet mener at det er den drepte Tom Halvorsen som ble funnet med dypvannskamera utenfor Tananger i går.

Det var den drapssiktede 24-åringen som pekte ut området hvor 18-åringen ble funnet.

(NTB)