Ny mann pågrepet

Politiet siktet og pågrep i går en andre mann i forbindelse med drapet på Kent Inge Robertsen (25) i Kvæfjord i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet bekrefter dag at de i går kveld siktet og pågrep en mann i 30-åra fra Harstad i forbindelse med det brutale drapet på Kent Inge Robertsen i Kvæfjord. Dagen før ble en 37-åring fra Harstad drapssiktet i saken.

Politiet ba i ettermiddag om fire ukers varetekt for 37-åringen.

Den sist pågrepne vil også bli begjært fengslet, men det er foreløpig uklart når han kan framstilles for fengsling, melder NTB.

- Fraktet den drepte

Mannen som ble pågrepet i går er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Ifølge politiet skal han ha fraktet eller medvirket til å frakte Robertsen fra den drapssiktede 37-åringens leilighet til stedet der liket ble funnet.

- Han var inne til avhør i går ettermiddag, og seinere innkalt til et nytt avhør. Klokka 23 fikk han endret status til siktet, sier påtaleansvarlig Merete Hessen i Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Ifølge Hessen er denne mannen siktet på grunnlag av den taktiske etterforskningen, og ikke som følge av tekniske spor.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

- Jager tredje mann

Ved siden av de to som så lengt er pågrepet, jakter også politiet på en siktet 39-åring, melder VG.

- Vi vil ikke kommentere eller bekrefte disse opplysningene, sier Hessen til Dagbladet.no.

Ifølge avisa er 39-åringen siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, i likhet med mannen som først ble pågrepet i saken. Politiet skal ha etterlyst mannen internt, og regner ham som farlig.

Heller ikke operasjonsleder Svein Tore Engen ved Midtre Hålogaland politidistrikt vil kommentere disse opplysningene.

- Alt jeg vil si er at vi ikke utelukker flere pågripelser i saken.

Kjente hverandre

Ifølge politiet kjente de involverte i saken hverandre.

- Jeg kan si så mye at avdøde og de to siktede kjente hverandre fra før, sier Hessen til Dagbladet.no.

Politiet stadfestet i går at drapsofferet ikke var medlem av, men hadde tilknytning til MC-miljøet i Harstad. Den siktede 37-åringen var tidligere medlem av en lokal MC-klubb i Harstad, men medlemskapet skal ha opphørt for flere år siden.

- Men vi har ingen opplysninger som indikerer at dette var et internt oppgjør i MC-miljøet, sier Hessen.

Brutalt drap

Det var på fredag ettermiddag at 25-årige Kent Inge Robertsen ble funnet ille tilredt og drept i et skogholt i Kvæfjord.

37-åringen ble pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at han gjorde seg selv mistenkelig for politiet under et vitneavhør natt til i går. Få timer seinere ble denne mannens status endret til siktet.

Mulig åsted

I går ettermiddag startet kriminalteknikere fra Kripos etterforskning i kjellerleiligheten der 37-åringen bodde på Sama i Harstad. Ifølge Harstad Tidende ble Kent Inge Robertsen etter all sannsynligvis drept i denne leiligheten.

Ifølge lokalavisa har en nabo i huset fortalt til politiet at han hørte mistenkelige lyder fra kjellerleiligheten natt til fredag. Naboen skal ha hørt stønning og flere dunk, og et annet vitne har fortalt at han kjørte den drepte til boligen på Sama samme natt.

Den døde skal sendes til obduksjon, og politiet vil ikke si noe om dødsårsaken før obduksjonsrapporten er klar. Kripos bistår Midtre Hålogaland politidistrikt i etterforskningen av drapet.

FUNNSTEDET: Det var her, 1000 meter inne på Ruddaveien i Kvæfjord i Troms, at det svært ille tilredte liket av 25-åringen ble dumpet.
UTELUKKER IKKE FLERE PÅGRIPELSER Påtaleansvarlig Merete Hessen.