Jonas-drapet:

Ny mann pågrepet

En ny mann er onsdag morgen pågrepet og siktet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen (30). Politiet har aksjonert mot en bolig og sperret av et område i bygda Jømna i Elverum.

DREPT: Jonas Aarseth Henriksen ble funnet drept ved en hytte på Nes i Ådal 17. august. To menn er nå siktet for drapet. Foto: Privat
DREPT: Jonas Aarseth Henriksen ble funnet drept ved en hytte på Nes i Ådal 17. august. To menn er nå siktet for drapet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

JØMNA (Dagbladet): Politiet har pågrepet og siktet en ny mann for drapet på Jonas Aarseth Henriksen (30).

På en pressekonferanse klokka 12.00, opplyser politiet at den siktede er en 30 år gammel mann. Mannen - som er norsk statsborger - ble pågrepet på sin egen bopel og er kjent for politiet fra før.

Politiet ønsker ikke å kommentere relasjonen mellom avdøde og siktede.

- Vedkommende er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonas. Den siktede er på vei til arrest i Drammen, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit på pressekonferansen.

Overfor Dagbladet sier Kostveit at «det er nærliggende å tenke seg» at det kan bli flere pågripelser i saken.

Den siktede 30-åringen vil trolig framstilles for varetektsfengsling torsdag. Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

Dagbladet har vært i kontakt med siktedes forsvarer Geir Jesinsky, som opplyser at han foreløpig ikke har snakket med siktede.

- Pågrepet uten dramatikk

Det ble onsdag morgen gjennomført en politiaksjon i bygda Jømna i Elverum i forbindelse med drapet på Henriksen.

Politiet bekrefter til Dagbladet at det ble gjennomført en pågripelse cirka klokka 07.30 onsdag morgen. Pågripelsen foregikk uten dramatikk, opplyser Kostveit.

Dagbladet har snakket med beboere i området der siktede ble pågrepet. Ingen av dem ønsker å avbildes eller stille med navn, og av dem beskriver situasjonen som ubehagelig og ekkel.

- Vi har aldri hatt noen problemer med ham, sier en nabo om siktede.

GJØR UNDERSØKELSER: Krimteknikerer er på stedet i forbindelse med pågripelse av en mann i bygda Jømna. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GJØR UNDERSØKELSER: Krimteknikerer er på stedet i forbindelse med pågripelse av en mann i bygda Jømna. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Innlandet politidistrikt har i dag bistått Sør-Øst politidistrikt med en pågripelse. På stedet blir det ransaket. Jeg kan ikke si så veldig mye mer enn det, men ytterligere spørsmål kan rettes direkte til Sør-Øst politidistrikt, sier innsatsleder Marianne Hjelm ved Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

En person Dagbladet har snakket med så 8-10 sivile politibiler, og forteller at det kom bevæpna politi som hadde hjelmer. Det var også politihelikopter på stedet.

STORE RESSURSER: Politiet er på stedet med store ressurser. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STORE RESSURSER: Politiet er på stedet med store ressurser. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Familiens bistandsadvokat, Marijana Lozic, sier til Dagbladet at familien er glad for utviklingen.

- Familien er glad for utviklingen i saken, og at politiet jobber så aktivt med den. Samtidig understrekes ønsket om at publikum fortsatt må kontakte politiet dersom man sitter på noe av informasjon, for selv ved denne pågripelsen er det ikke sikkert at man er ved veis ende med tanke på å få svar på alle spørsmål, sier hun.

SPERRET AV: Et stort område er sperret av i Elverum onsdag. Politiet bekrefter at de har aksjonert mot en bolig i kommunen. Foto: Tipser
SPERRET AV: Et stort område er sperret av i Elverum onsdag. Politiet bekrefter at de har aksjonert mot en bolig i kommunen. Foto: Tipser Vis mer

Varetektsfengslet fredag

Dette er den andre pågripelsen i forbindelse med etterforskning. En 28 år gammel mann ble fredag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i full isolasjon. Han nekter straffskyld.

28-åringen er bosatt på Rena, der han også ble pågrepet. Han er kjent for politiet fra tidligere, og domfelt en rekke ganger.

I fjor ble han blant annet dømt for å ha truet med å «ta» en politimann under en pågripelse i Oslo. Straffen ble satt til 24 dagers fengsel. Hendelsen skjedde samme dag som han ble løslatt fra fengsel for en annen dom.

RANSAKER: Politiet i Innlandet har ressurser på stedet der den siktede i Jonas-drapet ble pågrepet. Reporter: Jørn Normann Pedersen. Reporter: Maja Walberg Klev/Dagbladet TV Vis mer

Sendte skjermbilde

30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen ble 17. august funnet død i en bil like ved et hyttefelt i Ådal i Ringerike.

Det siste sikre livstegnet fra Henriksen er et skjermbilde som han sendte til en venn og kollega klokka 08.49 samme dag som drapet.

Skjermbildet viser at Jonas' mobiltelefon var lokalisert like ved hytta i Ådal, som ligger rett ved det lille vannet Veerntjern.

DRAP: Jonas Aarseth Henriksen ble funnet drept ved denne hytta på Nes i Ådal 17. august. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
DRAP: Jonas Aarseth Henriksen ble funnet drept ved denne hytta på Nes i Ådal 17. august. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Da kollegaen ikke fikk tak i ham i løpet av dagen, dro han opp til hytta. Cirka klokka 17.00 fant han Jonas, sittende livløs i bilen sin.

Hva Henriksen gjorde ved hytta har vært et sentralt tema i drapsetterforskningen. Hytteeieren har tidligere opplyst til Dagbladet at hun ikke visste hvem han var, og at hun ikke har noe kjennskap til saken.

Én polititeori har vært at noen lurte Henriksen til hytta, eksempelvis under påskudd av at han skulle utføre en jobb.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer