Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drap i Ålesund:

Ny mann siktet etter drapet i Ålesund

Siktet for kroppskrenkelse i forkant av drapet.

PÅGREPET: En mann er døde etter en voldsepisode i Ålesund sentrum mandag ettermiddag. Politiet har pågrepet en 29-åring som er siktet for forsettlig drap. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
PÅGREPET: En mann er døde etter en voldsepisode i Ålesund sentrum mandag ettermiddag. Politiet har pågrepet en 29-åring som er siktet for forsettlig drap. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Ålesund har siktet en ny mann i forbindelse med drapet i Ålesund i går.

Det melder NRK.

Mannen er siktet for kroppskrenkelse i forkant av drapet. Han har vært inne til avhør, men er ikke framstilt for fengsling.

Stukket med kniv

En 29 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettelig drap etter en voldsepisode i Ålesund mandag ettermiddag hvor en jevnaldrende mann døde. ​

Under pressekonferansen på Ålesund politihus i dag opplyste politiadvokat Inger Myklebust Ferstad at det var Robin André Svendsen som døde etter å ha blitt stukket med kniv.

Svendsen er 29 år og kommer fra Fræna. De siste månedene har han vært bosatt i Molde.

- Den siktede har erkjent å ha stukket Svendsen med kniv. Det er foretatt en rekke videoavhør. Politiet har sikret en rekke tekniske spor, blant annet drapsvåpenet opplyste politiadvokaten.

20 000 kroner

Ifølge den drapssiktedes forsvarer aksepterer han å bli varektektsfengslet, og han vil bli fremstilt for fengsling i dag, tirsdag.

- Min klient erkjenner å ha forsårsaket dødsfallet på Brunholmen, men mener det skjedde i selvforsvar. Bakteppet skal ha vært et basketak mellom flere personer, sier den siktedes forsvarer, advokat Reidar Andresen til Sunnmørsposten sent mandag kveld.

Konflikten som endte i at Robin André Svendsen døde, ble utløst av en uoverensstemmelse over rundt 20 000 kroner. Knivdrapet skjedde da 29-åringen skulle hjelpe en kamerat med å kreve inn penger fra en annen person i byens rusmiljø, ifølge Andresen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!